Hayvanat bahçesinde firar: Kızıl panda zor anlar yaşattı

Tırmandığı ağaçtan "kendi isteğiyle inmeye ikna edilemedi"

Almanya'daki Köln Hayvanat Bahçesi'nde perşembe günü hareketli saatler yaşandı. Barney adındaki kızıl panda, tutulduğu yerden kaybolunca görevliler onu aramaya başladı. 

Kısa süre sonra bir ağacın tepesinde bulunan hayvan, görevlilerin dediğine göre "kendi isteğiyle inmeye ikna edilemedi." Bunun üzerine itfaiye arandı. İtfaiyeciler uzun merdivenleriyle Barney'e ulaşsa da dalların en tepesindeki hayvan kaçmaya çalıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nihayetinde yakalanan hayvan, normalde tutulduğu alana bırakıldı. İtfaiyecilerin kutusundan kaçışı da kameralara yakalandı. 

Hayvanat bahçesi, yuvasına geri dönen Barney'nin hafifçe homurdandığını sosyal medyada yaptığı açıklamada duyurdu. 

Yetkililer, son kar yağışıyla birlikte yamulan bir bambu parçası sayesinde kızıl pandanın kaçtığını tahmin ediyor.

Barney, 2015'ten beri Köln Hayvanat Bahçesi'nde yaşıyor. İsimleri benzese de bu hayvanların normal pandalarla yakın akrabalığı yok. 

Ev kedisinden biraz daha büyük olan kızıl pandalar, ısınmak için kullandıkları uzun kuyrukları ve tırmanma yetenekleriyle biliniyor. Hayatlarının çoğunu ağaçlarda geçiren hayvanlar, daha önce de başka yerlerden kaçarak gündeme girmişti. 

2022'de Avustralya'daki bir hayvanat bahçesinden kaçan kızıl panda, sonrasında incir ağacında bulunmuştu. 2017 ve 2020'de de bu türün iki temsilcisi ABD'deki hayvanat bahçelerinden kaçmıştı. 

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (World Wide Fund for Nature/WWF) vahşi doğada yalnızca 10 bin civarında nüfusa sahip olduğunu tahmin ettiği kızıl pandalar, nesli tükenmekte olan hayvanlar kategorisinde. 

 

Independent Türkçe, New York Post, UPI

DAHA FAZLA HABER OKU