BBP lideri Destici şehit haberleri sonrası bütün muhalefet partilerini hedef aldı: Daha dün 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hepiniz bir aradaydınız

Desitci'nin paylaşımına muhalefetten sert yanıtlar geldi: Terörist arıyorsan aynaya bak

Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Pençe Kilit bölgesinde 9 askerin şehit olmasından sonra, sosyal medya hesabından yaptığı payaşımda; pek çok partinin logosunu ekleyerek "terörün tüm unsurları" tabirini kullandı.

Aralarında CHP, Gelecek Partisi, İYİ Parti, TİP, Saadet Partisi, Deva Partisi, Zafer Partisi gibi partilerin de olduğu çok sayıda partinin ambleminin kullanıldığı paylaşımda Destici şunları söyledi:

Terörün tüm unsurlarına karşı topyekün mücadele edilmelidir Terör örgütüyle sadece dağda mücadele etmek, kökünü kazımak ve bitirmek için yeterli olmaz. Terörün, başta siyasi uzantıları olmak üzere bütün unsurlarıyla mücadele edilmelidir. Devlet güvenlik başta olmak üzere diğer kuruluşlarıyla terör örgütüne karşı amansız bir mücadele verirken , AYM'nin "tarafsızlık ve hukuk" bahanesiyle, bu mücadeleye zarar verecek kararların altına imza atması, HDP'nin kapatılması ve hazine yardımının kesilmesi gibi, beklenen ve aciliyeti olan kararları almaması ya da alamaması, terör savunuculuğundan cezası kesinleşenlerle ilgili her defasında hak ihlali kararı vermesi kabul edilemez.

Devlete, ülkeye ve millete saldırı söz konusu olduğunda, herkes ve her kurum taraftır ve taraf olmak mecburiyetindedir. Bu durum siyasi partilerimiz için de geçerlidir. Terör örgütünün siyasi uzantılarıyla dirsek temasında olanların, kırmızı halılarla karşılayıp işbirliği yapanların, elebaşlarına her fırsatta selam gönderenlerin, bugün terörü kınaması, şehitlerimizi anması samimiyetlerinin sorgulanmasına sebep olmaktadır.

Terörü ve terör örgütlerini savunan 500'den fazla sözde milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te oylanmıyorsa; Meclis Başkanlık Divanında, idare heyetinde, Meclis sıralarında terör savunucularının oturmasına müsaade ediliyorsa; hatta bunlarla kulis'te kahve-çay içip muhabbet ediliyorsa ve bu hainlerde ellerini kollarını sallayarak meclis koridorlarında fink atıp, Meclis kürsüsünden devlete, kahraman ordumuza parmak sallıyorsa; Meclis'te bulunan diğer siyasi partiler terörle mücadele de görevini yapmıyor demektir.

Seçimlerde terör örgütünün siyasi şubesi ile işbirliği yapıyorsanız; onların işbirliği yaptıkları ile ortaklık ediyorsanız; birtakım menfaatler için mutabakat metinleri imzalıyor ve bir kaç bakanlık-koltuk için PKK'nın, TİKKO'nun, DHKPC'nin partileri ile aynı adaya oy istemişseniz; bugün yaptığınız sahte kınamaların milletimiz nezdinde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Kimse unutmasın: Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini terör eylemleriyle teslim almaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır. 'Daha dün 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hepiniz bir aradaydınız.

Muhalefetten sert tepki

Destici'nin bu paylaşımına tepkiler gecikmedi. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "Hain arıyorsan, terörist arıyorsan aynaya bak" dedi.

 CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise Destici'ye "Gaffar Okan’ın katilleriyle, özerklik isteyenlerle ittifak yapan Mustafa Destici seçim öncesi kendisine biçilen rolü oynuyor. Hadi oradan.." şeklinde yanıt verdi.

Destici: Yarası olan gocunur

Tepkilere yine sosyal medyadan yanıt veren Mustafa Destici bu kez de şöyle bir paylaşım yaptı:

Yarası olan gocunur demişler.  Allah aşkına bu paylaşımımda herhangi bir partiye hakaret ya da PKK’nın siyasi şubesi olan partiler hariç hiçbirine terör örgütü ile iltisaklı olduklarına dair itham var mı?  Sadece 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde aynı CB adayını desteklemiştiniz diyorum. Meclisin muhalefet kulisinde terör  örgütünün sözde milletvekilleri ile çaylı kahveli sohbetler etmeyi kendilerine yakıştıranlar, bugün bana seviyesizce  hakaret etmeyi bıraksınlar da yalansa onu söylesinler.  Doğru ise de milletten özür dileyip siyasi bölücülerle muhabbeti ve işbirliğini terketsinler. Aşağıdaki twiti de sakince bir kez daha okumalarını tavsiye ediyorum.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU