BBP lideri Destici: DEM Partililerin dokunulmazlıklarını kaldırın, hepsini hapse tıkın

Destici'den DEM PArti'ye: Onların başkanvekillerinin olduğu hiçbir toplantıya katılmadı, hiçbirinin elini sıkmadım

Fotoğraf: AA

Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde partisinin aday tanıtım programında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici; Pençe-Kilit operasyon bölgesinde askerlerin şehit olmasıyla ilgili DEM Parti'ye sert eleştiriler yöneltti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Destici şunları söyledi:

Bakın Mecliste PKK'nın siyasi partisi var. PKK'nın milletvekilleri var. Bunların Meclis Başkanvekillerinin yönettiği hiçbir toplantıya katılmadım. Hiçbirisine diğerleri gibi başkanım çekmedim. Hiçbirisine selam vermedim, elini sıkmadım çünkü onların elinde de şehitlerimizin kanı var.

HDP, PKK'nın siyasi partisi, bir bakıyorsunuz ismi HDP bir bakıyorsunuz Yeşil Sol, bir bakıyorsunuz DEM olmuş. Yani her gün yılan gibi kabuk değiştiriyorlar. Kılıktan kılığa giriyorlar ve Anayasa Mahkemesi bütün bunları seyrediyor. Hala kapatma davası nihayete ermiş değil. Peşine iki parti daha kurdular, 3 isim daha değiştirdiler. Anayasa Mahkemesine geçen seçim öncesi onlarca çağrı yaptık. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımız bizim bu çağrılarımız üzerine Anayasa Mahkemesine yazı yazdı. PKK'nın siyasi partisine verilen Hazine yardımının kesilmesini istedi. Önce Anayasa Mahkemesi 'evet' dedi. Daha sonra 'hayır' dedi ve eski parayla 700 trilyonu HDP'nin yani PKK'nın kasasına koydu. Yazıklar olsun. Herhalde birlikte demleniyorlar. 

Bakın şimdi de yine 800 trilyon para verecekler. Dünyanın hangi ülkesinde, hangi devletinde terör örgütünün partisi olur? Dünyadaki hangi parlamentoda o devlete savaş açmış terör örgütünün partisi, milletvekilleri yer alır?

Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere çağrıda bulunan Destici, "Neyi bekliyorsunuz? Daha kaç askerimizin şehit olmasını bekliyorsunuz? Bunların dokunulmazlıklarını kaldırın, yargıya gönderin. Hepsini hapse tıkın diyoruz. Hepsi cezasını çeksin diyoruz." ifadesini kullandı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU