Tom Hanks kariyerinin en utanç verici anını paylaştı

Oscar ödüllü aktör "Hayatımda hiç bu kadar aptal hissetmemiştim" dedi

(Reuters)

Tom Hanks, 30 yıllık kariyerinde en "aptalca" olduğuna inandığı anı açıkladı.

1980'lerin sonundan beri bir Hollywood yıldızı olan Oscar ödüllü aktör, Big ve Forrest Gump'tan Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan) ve Elvis'e kadar çeşitli filmlerde rol aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hanks, The Graham Norton Show'un 1 Aralık Cuma günü yayımlanan bölümündeki röportajında kariyerini değerlendirdi. Nostalji yapılan sohbette aktör, Ron Howard'ın uzay draması Apollo 13'ü çektiği dönemden bahsetti.

1995'te gösterime giren Apollo 13, Ay'a yolculukları ters gidince kendilerini ölümcül bir tehlikenin içinde bulan astronotlar Jim Lovell, Fred Haise ve Jack Swigert'in gerçek hayat hikayesini anlatıyor.

Filmin en çok alıntılanan anının (Hanks'in canlandırdığı Lovell'ın "Houston, bir sorunumuz var" dediği an) çekimleri sırasında aktör için işler utanç verici bir hal almış.

Hanks, Norton'a şöyle anlattı: 

Kevin Bacon, Bill Paxton ve ben 'Houston, bir sorunumuz var' cümlesinden hemen sonraki ciddi anı canlandırıyorduk ve ağırlıksız görünmemiz için tutamakların üzerinde bir aşağı bir yukarı gidip geliyorduk.

Normalde bu sorun olmazdı ama o gün çok önemli biri oyuncular ve ekibi ziyarete gelmişti: Lovell'ın ta kendisi.

Hanks şöyle devam etti: 

Gülünç görünüyorduk ve aşağı baktığımda Jim bizi izliyordu.

Hayatımda hiç bu kadar aptal hissetmemiştim.

 

Tom Hanks
Tom Hanks, Apollo 13'te (Universal Pictures)


9 dalda Oscar'a aday gösterilen Apollo 13, Kurgu ve Ses dallarında iki ödül kazanmıştı.

Hanks, Londra'da David Hockney'le birlikte yarattığı The Moonwalkers enstalasyonunun tanıtımını yapıyor. Prodüksiyonu Christopher Riley'le birlikte kaleme alan Hanks aynı zamanda enstalasyonun anlatıcılığını da üstlendi.

Apollo uzay görevlerinin hikayelerini anlatan enstalasyonun odalarındaki teknoloji, astronotların yanında oturuyormuşsunuz hissi verecek şekilde tasarlandı.

1994 ve 1995'te Forrest Gump ve Philadelphia'yla arka arkaya Oscar kazanan Hanks, oynadığı ve yeterince övgü almadığına inandığı bir filmin adını önceki haftalarda vermişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU