TikTok'ta paylaştığı videoyla böbrek donörü buldu

Oklahoma'da öğrenci olan kullanıcı, arsız TikTok videosunda "Bakış açısı: 0 kan grubun ve sağlıklı böbreklerin olduğunu söylediğini duydum" diye yazdı

(Katie Hallum/Facebook)

Genç bir kadın vahim durumdaki sağlığıyla ilgili TikTok'ta komik bir video paylaştıktan sonra böbrek donörü buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oklahoma Üniversitesi öğrencisi Katie Hallum'a tedavisi olmayan bir rahatsızlık olan IgA Nefropatisi teşhisi kondu ve doktorları kendisine böbrek nakline ihtiyacı olduğunu söyledi.

KOCO'ya konuşan Katie Hallum, "Böbrek yetmezliği başladı ve hastanede ağır bir nöbet geçirdim ve 8 gün hastanede kaldım" dedi.

Genç kadının teşhisini tiye alarak paylaştığı videoda, kendisi odaya çarpıcı bir giriş yaparken videoda şu metin yazıyor:

Bakış açısı: 0 kan grubun ve sağlıklı böbreklerin olduğunu söylediğini duydum.

Disney+ dizisi The Mandalorian'dan bir ses kesitinin eşlik ettiği videoda Hallum, Pedro Pascal'ın "Sende benim istediğim bir şey var" dediği diyaloğu dudak senkronizasyonuyla söylüyor. Hallum gönderinin açıklamasında "Haha, şakaydı, ancak…?" diye espri yapıyor.

Hallum, ABC News'a "Durumumla bir bakıma alay eden birkaç video paylaştım" dedi. Fakat platformda viral hale gelerek binlerce kişi tarafından izlenen video, Mandalorian'dan alınan ses kaydını içeren video oldu. Videoyu izleyenler arasında yer alan, Kansas'ın Topeka şehrinden Savannah Stallbaumer adlı hemşirelik okulu öğrencisi de "Nasıl test yaptırabilirim?" diye yorum yaptı.

İlk başta Hallum, Kansaslı öğrencinin teklifiyle ilgili kararsız kalmış:

Böbreğinin benim bedenimde ölme ihtimali vardı ve bana, diyalizden birkaç yıl uzak kalmamı sağladığı sürece sorun olmayacağını söyledi. Umurunda değildi. Bunu yapmak istiyordu.

Stallbaumer, ihtiyaç duyan birine yardım etmeye hevesli olduğunu belirterek yayın kuruluşuna "Bu kıza gerçekten yardım edebilecekken hiçbir şey yapmadığımı düşünebiliyor musunuz?" dedi.


Nihayetinde testi yaptıran Stallbaumer, Hallum'la mükemmel derecede uyumlu olduğunu öğrendi. Stallbaumer, ailesiyle birlikte bir restoranda olan Hallum'la yüz yüze görüşerek sürpriz yaptı. Hemşirelik okulu öğrencisi yayın kuruluşuna, haberi Hallum'a yüz yüze söylemenin kendisinin "önceliği" olduğunu söyledi.

Üzerinde "SON DAKİKA: Yeni bir böbreğiniz olacak" yazılı bir pankart açarak bu haberi veren Stallbaumer, Hallum'un yerel kanaldaki muhabirlik görevine gönderme yaptı. Pankartta naklin 17 Ağustos 2023'te yapılmasının planlandığı da açıklanıyordu.

Hallum'un, hemşirelik okulu öğrencisinin ihtiyacı olan bir yabancıya yardım etme isteği karşısında "tevazu" duyduğu bildirildi.

Hallum, "Beni sadece internetten tanıyan Savannah'nın bir parçasından vazgeçmeye bu kadar istekli olduğunu bilmekten son derece tevazu duydum" dedi.

Kesinlikle hayatımı değiştiren bir şey olmuş gibi hissetmiyorum, öyle olsa bile. Ve bence bunun belirli bir güzelliği var.

Radyo kanalı muhabirinin böbrek nakli, ağustosta planlandığı gibi gerçekleşti ve doktorların, Hallum'un iyileşme sürecinde kaydettiği ilerlemeden memnun olduğu bildirildi. Bu deneyim sayesinde Hallum ve Stallbaumer arkadaş oldu ve hatta Hallum, ailesinin bu yıl Noel'e donörünü davet ettiğini söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU