Matthew Perry'nin "dolgun" bağışı gündemde: "Hiç de kibirli değildi"

Geleceğe Dönüş'le tanınan yıldız, Parkinson hastalığı hayır kurumunu desteklemek için Perry'nin "dolgun bir çek" yazdığını söyledi

(AP)

Michael J. Fox, "komik" Matthew Perry'den ve Geleceğe Dönüş'le tanınan yıldızın Parkinson hastalığı için kurduğu hayır kurumunu desteklemek üzere bir zamanlar yaptığı gizli, cömert bağıştan bahsetti.

Yakın zamanda Michael J. Fox Vakfı için her yıl düzenlenen yardım gecesinde bir söyleşi veren 62 yaşındaki aktör, Friends'in hayatını kaybeden yıldızının kendisinin ve rol arkadaşlarının bölüm başına 1 milyon dolarlık tarihi sözleşmeyi imzaladıktan sonra vakfa "dolgun bir çek" yazdığını anlattı.

Fox, Entertainment Tonight'a şöyle konuştu:

Umarım bu patavatsızlık değildir ama büyük anlaşmayı ilk imzaladıklarında ve hayatlarının geri kalanında milyoner hale geldiklerinde, [Perry] vakfa dolgun bir çek yazdı.

Gerçekten yolun başındaydık ve ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyorduk. Ve bu büyük bir destek oldu.

Ve hiç de kibirli değildi, sadece 'Al ve elinden gelenin en iyisini yap' dedi. Buna bayıldım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1991'de Parkinson teşhisi konan Fox, hastalığa çare bulmak için yapılan araştırmalara fon toplamak ve hastalığa yakalananlara yardımcı olacak tedavilerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla 2000'de kâr amacı gütmeyen bir kuruluş kurdu.

Perry, 54 yaşında trajik bir şekilde ölmesinden bir yıl önce, Kasım 2022'de, Fox'a olan hayranlığını şu sözlerle ifade etmişti: 

"Dokuzuncu sınıftayken Michael J. Fox, Geleceğe Dönüş'ü yeni çekmişti ve küplere binmiştim, bu adamı çok kıskanıyordum.

Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing  (Arkadaşlar, Aşıklar ve Büyük Korkunç Şey) adlı anı kitabının tanıtımı için düzenlenen bir etkinlikte, "Gençtim, okulda birkaç oyunda oynamıştım ve Michael J. Fox tam olmak istediğim şeydi, dostum" demişti.

"Ve o zamanlar aynı anda hem bir numaralı dizide hem de bir numaralı filmde oynuyordu! Yani çok büyüktü" diyen Perry, "Ve bunu yapan başka kimseyi tanımıyorum, benden başka" diye espri yapmıştı.

Perry'nin övgülerine karşılık veren Fox da ona "komik bir adam" diyerek nazik sözlerini yanıtlamıştı. Stuart Little'la tanınan oyuncu ET'ye yaptığı açıklamada, "O çok komik bir adamdı ve eğer ben de onun kadar komik olabildiysem, yani o en komiğiydi, onun üzerinde bir etkim olduğu için mutluyum" demişti.

Fox, "Matthew ve ben yıllar boyunca birlikte vakit geçirdik" diye anlatmıştı.

O bir hokey oyuncusuydu, iyi bir hokey oyuncusuydu ve birlikte hokey oynadık.

NBC'nin sevilen sitcom'unda canlandırdığı alaycı şakacı Chandler Bing karakteriyle kısa sürede başarı yakalayan Perry, 28 Ekim'de Los Angeles'taki evinde boğulmuş halde ölü bulunmuştu.

İlk otopsinin ardından ölüm nedeni "kesin değil" diye değerlendirilse de yakın zamanda yayımlanan ölüm belgesinde ölüm nedeninin açıklanmasının "ertelendiği" belirtiliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU