Meşhur korku filminin devamı büyük hayalkırıklığı yarattı

Eleştirmenlerin yerden yere vurduğu film gişede de çakıldı

Ellen Burstyn'in yanı sıra Olivia O’Neill, Leslie Odom Jr. ve Lidya Jewett'ın da rol aldığı filmin bütçesi 30 milyon dolar (Blumhouse)

İkonik korku filmi Şeytan'ın devamı niteliğindeki Şeytan: İnançlı (The Exorcist: Believer) hayal kırıklığı yarattı. Eleştirmenlerin beğenmediği film, gişede de başarılı olamadı.

William Friedkin'in 1973 tarihli klasiğinin doğrudan devamı niteliğindeki korkuda Ellen Burstyn, ilk filmdeki Regan'ın annesi Chris MacNeil rolünü yeniden canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni bir Exorcist üçlemesinin ilki olan filmin, stüdyoları da memnun etmediği iddia ediliyor. Gazeteci Matthew Belloni, The Town adlı podcast'inde filmin Universal ve Blumhouse'un beklentilerinin altında kaldığını sürdü.

Belloni filmi, Green'in 2018'de çok ses getiren Cadılar Bayramı (Halloween) filmiyle kıyasladı:

Universal ve Blumhouse'un bu filmin Cadılar Bayramı'nın yakaladığı başarıyı yakalayamaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını ve bu filmin 30 milyon dolardan çok daha büyük bir açılış yapacağını düşündüklerini duydum.

Film şu anda 3 günlük toplam 28 milyon dolarla bu hedefin altında kalacak gibi görünüyor. 

Yönetmen David Gordon Green'in son filmi, açılış hafta sonunda yurt içi gişede 76,2 milyon dolar hasılat elde eden Cadılar Bayramı'nın çok gerisinde kaldı.

Şeytan: İnançlı, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 23 puan alabildi.

Eleştirmenler filmin 1973 yapımı Şeytan'ın ruhunu yakalayamadığı ve izleyiciyi korkutmakta başarısız olduğu konusunda hemfikir.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU