Fransa tahtakurusu istilasıyla mücadelede köpekleri görevlendirdi

Fransa Ulaştırma Bakanı, toplu taşıma yöneticilerinin sağlık prosedürlerini güçlendireceğini söyledi

(AFP)

Fransa'nın başkentinde düzinelerce istila ihbarının alarma yol açmasının ardından Fransız trenlerinin ve Paris metrosunun tahtakurularına karşı denetlenmesi için arama köpekleri görevlendirildi.

Bildirilen istilalar nedeniyle panik yayılırken toplu taşıma kullananlar metrodaki kumaş koltuklara oturmak yerine ayakta durmayı tercih etmeye başladı. Başkalarıysa kiraladıkları Airbnb evlerini istila eden böcekler hakkında sosyal medyada paylaşımlar yapıyor.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clement Beaune son haftalarda Paris'in toplu taşıma idaresi RATP'de 10, demiryolları işletmesi SNCF'deyse 37 yolcunun tahtakurusu ihbarında bulunduğunu söylese de salgın olduğunu reddetti.

Bakan Beaune ulaşım ve seyahat yöneticileriyle görüştükten sonra şöyle dedi:

Bir sorun çıktığında bununla ilgileniriz, inkar etmeyiz. Toplu taşımada tahtakurusu salgını yok.

Fransa'nın geleneksel ve sosyal medyası tren ve sinemalardaki tahtakuruları hakkında yoğun bir şekilde haberler yaparken hükümet bunun, turizm ve bir yıldan kısa süre sonra başlayacak Paris Olimpiyatları üstündeki etkisinden endişe duyuyor.

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire istilayı "geniş çaplı" diye nitelendirirken, Eurostar tehlike nedeniyle trenlerindeki temizlik çalışmalarını bu hafta hızlandırdı.

Tahtakurusu ısırıkları vücutta kaşınan yaralara neden olabilecek kırmızı izler bırakır. Evdeki istilalar genellikle böcek ilaçlama ekiplerinin müdahalesini ve yatak örtülerinin 60 santigrat derece veya daha yüksek sıcaklıkta yıkanmasını gerektirir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beaune, tüm Fransız toplu taşıma operatörlerinin genel olarak sağlık prosedürlerini ve özellikle de en etkili tespit aracı olduğunu söylediği arama köpekleri ekipleriyle tahtakurulara karşı mücadeleyi artıracağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı tüm tahtakurusu ihbarlarıyla teyit edilmiş istilalar hakkındaki verilerin her üç ayda bir yayımlanacağını da sözlerine ekledi.

"Tam şeffaflık tam güven sağlayacaktır" diyen Beaune, "psikoz ya da korkuya gerek olmadığını" ifade etti.

Bakan ayrıca böcek ilaçlama şirketleriyle görüşüp bu ayın sonunda her türlü sorunla ilgili konferans düzenlemeyi planlıyor.

Ortalama yaşam süreleri 4 ila 6 ay olan tahtakuruları, bavul ve kutularla, giysi ve yatak örtüleriyle taşınabilir.

Uzmanlar Birleşik Krallık'ta zaten tahtakuruları olduğunu fakat Paris'teki salgının sayılarını artırabileceğini söylüyor.

Bed Bugs Ltd.'nin kurucusu ve mikrobiyolog olan David Cain şöyle diyor:

Paris'e günübirlik geziye gidip otelde bile kalmayan ve diğer yüksek riskli aktivitelere de katılmayan ama tahtakurularıyla geri dönen kişiler tanıyorum. Paris son 6 yıldır popüler bir bağlantı haline geldi.

İşler şimdiden hızla büyüyor. Bu işe 2005'te, tahtakurularının nadir görüldüğü ve bilinmediği bir dönemde başladım ama artık öyle değiller.

Eurostar sözcüsü de The Independent'a "Tüm trenlerimizdeki tekstil yüzeyleri düzenli olarak derinlemesine temizleniyor ve bu işlem, böcekleri ortadan kaldırmada son derece etkili olduğu kanıtlanan sıcak su püskürtme ve ekstraksiyon temizliğini içeriyor" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU