John Wick dizisinin gizemi: Yüksek Şura Yargıcı'nın maskesinin altında ne var?

Yargıç maskeyi çıkardığında, diziye adını veren otelin müdürü gözle görülür şekilde rahatsız olmuştu

Üç bölümden oluşan Peacock dizisi The Continental, Türkiye'de Amazon Prime yayımlanıyor (Peacock)

John Wick serisinin öncesini anlatan dizi The Continental'ın ikinci bölümü, Yüksek Şura Yargıcı (Adjudicator) olarak bilinen kötü karakterin ikinci kez ortaya çıkışına sahne oldu. Dizideki çarpıcı bir sahne, karakterin yüz maskesinin altında ne olduğu sorusunu gündeme getirdi. 

Yargıç, The Continental'ın ilk bölümünde çalınan para makinesini bulmakla görevli Yüksek Şura ajanı olarak ortaya çıkmıştı. 

Bu görev, The Continental'ın ikinci bölümünde, Winston'ın kardeşi Frankie'nin çaldığı çok değerli para makinesini bulamadığı için Cormac'le yüzleştiği sahnede daha da detaylandırıldı.

Porselen maskenin gizemi

Yüksek Şura Yargıcı'nın en dikkat çeken özelliği, yüzünün alt kısmını kaplayan porselen maske.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Continental'ın ikinci bölümünün sonunda Yargıç, maskesini sadece Cormac'in görebileceği şekilde çıkarıyor. Bu da otelin müdürünü gözle görülür şekilde sarsıyor. 

Bu durum, Yüksek Şura Yargıcı'nın maskesinin altında ne olduğu ve bu sorunun dizinin sonunda yanıtlanıp yanıtlanmayacağına dair spekülasyonları artırıyor.

The Continental, Yargıç'ın yüzünün nasıl göründüğüne dair yeterli bir bakış sağlamadı. Ancak Mel Gibson'ın canlandırdığı Cormac karakterinin verdiği tepki, yargıcın yüzünün şeklinin rahatsız edici derecede bozulmuş olduğunu ima ediyor.

Yüksek Şura'nın kuralları çiğneyenlere ya da düşmanlarına ceza verirken son derece acımasız olduğu biliniyor. Bu da yargıcın maskesinin altındaki yaraların, ona Yüksek Şura tarafından verilmiş olabileceği anlamına geliyor.

Macar kültürüyle bağlantısı olabilir mi?

The Continental'daki Yargıç'ın maskesi, Macar kültüründe sıklıkla rastlanan porselen maskelerle de benzerlik gösteriyor. Eleştirmenlere göre bu sadece tasarımsal bir detay olabileceği gibi Yargıç'ın geçmişine dair ipucu da sağlayabilir. 

John Wick prequel'inin üçüncü ve son bölümünün, bu gizeme ışık tutması bekleniyor.

Yönetmen Albert Hughes, The Continental'ın ardından John Wick evrenine air bir prequel daha çekmek istediğini söylemişti. Hughes, NBC Insider'a şunları söylemişti:

1930'larda geçen, art deco, siyah beyaz ve yargıcı anlatan bir dizi yapmayı hayal ediyorum. Bu dizideki Yargıç'ın büyükannesi.
 


Independent Türkçe, ScreenRant, NBC

DAHA FAZLA HABER OKU