Julia Roberts'ın yeni gerilim filminin yönetmeni: "Obama ödümü kopardı"

Leave the World Behind, Barack ve Michelle Obama'nın Higher Ground Productions şirketinden çıkan ilk kurmaca film olacak

(AFP)

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yakında vizyona girecek felaket konulu film Leave the World Behind'ın yönetmeni Sam Esmail'a "çok fazla [senaryo] notu" göndermiş.

Gerilim filmi 2020'de çıkan ve Obama'nın 2021 yazının okuma listesine eklediği, Rumaan Alam'ın aynı adlı romanının uyarlaması.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Julia Roberts, Mahershala Ali ve Ethan Hawke'un başrollerini paylaştığı film, Barack ve Michelle Obama'nın Higher Ground Productions şirketinden çıkan ilk kurmaca film olacak.

Esmail, Vanity Fair'a verdiği yeni röportajda kitabı beyazperdeye hazırlama sürecinden bahsetti.

Mr. Robot'un yaratıcısı, "Senaryonun ilk taslaklarında olayları kesinlikle filmdekinden çok daha ileri götürmüştüm ve Başkan Obama edindiği deneyimle, olayların gerçekte nasıl gelişebileceğiyle ilgili ayaklarımın biraz yere basmasını sağlamıştı" diye açıkladı.

Kurmaca olduğunu düşündüğüm şeyi yazıyorum, elimden geldiğince büyük ölçüde gerçek hayata sadık kalmaya çalışıyorum ama abartıp dramatize de ediyorum. Ama eski bir başkanın birkaç detayda yanıldığınızı söylediğini duymak... Fazla aşırıya kaçtığımı düşünüyordum! Bunu söylemesi bile ödümü koparmıştı.

Leave the World Behind, iki yabancının elektriklerin kesileceği uyarısı yapmasıyla Long Island'daki tatilleri bölünen bir aileyi konu alıyor. Kriz devasa bir boyuta ulaşırken her iki ailenin de nasıl hayatta kalacağına dair bir plan yapması gerekiyor.

Esmail, Obama çifti kendisine "olay örgüsündeki" bazı "potansiyel noktaların fazla kasvetli olduğunu ya da pek muhtemel görünmediğini" söylediğinde rahatladığını da sözlerine ekledi.

Yönetmen, "Obama'nın karakterler ve onlarla kuracağımız empatiye dair çok fazla notu vardı" diye anlattı.

Onun büyük bir sinemasever olduğunu söylemeliyim ve verdiği notlar sadece kendi geçmişine dayanan şeyler hakkında değildi. Kitabın hayranı olarak notlar veriyordu ve gerçekten iyi bir film görmek istiyordu.

Higher Ground Productions, Euphoria'yla tanınan oyuncu Colman Domingo'nun Martin Luther King Jr.'ın danışmanı Bayard Rustin'i canlandırdığı Rustin'in de arkasındaki şirket.

Leave the World Behind, Hollywood'un ekimdeki AFI Fest'inde dünya prömiyerini yaptıktan sonra 8 Aralık'ta Netflix'te gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU