Ian McKellen, 54 yıllık sinema kariyerinin en kötü deneyimini anlattı

84 yaşındaki Yüzüklerin Efendisi oyuncusunun adı 100'den fazla dizi ve filmde geçiyor

(Reuters)

Ian McKellen, onlarca yıllık oyunculuk kariyeri boyunca yaşadığı "en kötü film yapım deneyimini" tanımladı.

Belki de en çok Yüzüklerin Efendisi'ndeki (The Lord of the Rings) büyücü Gandalf'ı canlandırdığı ikonik rolle tanınan 84 yaşındaki Britanyalı oyuncunun adı, 60 yılı aşan oyunculuk kariyerinde 100'den fazla dizi ve filmde geçiyor.

Bununla birlikte McKellen, Michael Mann'in 1983 yapımı savaş-korku filmi The Keep'teki başrolünü "en kötü film yapım deneyimi" diye niteliyor.

McKellen, Variety'e verdiği yeni röportajda "Michael Mann bana 'Bu Romanyalıyı oynuyorsun' dedi. Böylece onu keşfetmek için Romanya'ya gittim ve Rumen aksanıyla konuşmayı öğrendim" diye anımsadı.

Sonra çekimlerin ilk gününde Michael bana Şikago aksanıyla konuşmamı istediğini söyledi. Eh, bunu yapamazdım ve oradan itibaren daha da kötüleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McKellen, II. Dünya Savaşı sırasında Romanya'da kamp kurduklarında şeytani bir gücü uyandıran Nazi birliklerinin hikayesini anlatan The Keep'te Scott Glenn (Kuzuların Sessizliği [The Silence of the Lambs]) ve Gabriel Byrne'la birlikte rol almıştı.

Oyuncu, Anand Tucker'ın bu yılki Toronto Uluslararası Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan dönem gerilim filmi The Critic'le bir kez daha seyircinin karşısına çıkıyor.

Filmde Gemma Arterton, Ben Barnes, Alfred Enoch ve Mark Strong da yer alıyor.

IMDb'ye göre "The Critic, karanlık merkezinde göz kamaştırıcı bir anti-kahramanın yer aldığı bir hırs, şantaj ve arzu hikayesi. Faustvari bir anlaşmayla örülmüş, gittikçe daha da sıkılaşan bir katil kim polisiyesi".

McKellen, 8 Eylül Cuma günü Londra'daki Other Palace tiyatrosunda Frank and Percy'nin sınırlı bir Off West End (Londra'da West End tiyatroları dışındaki sahneler -ed.n.) gösterimine başlıyor. Bu oyun, 3 Aralık'a kadar sahnelenecek.

McKellen, parktaki bir bankta otururken alışılmadık bir arkadaşlık kuran bir çift yaşlı beyefendiyi konu alan komedi yapımında başrolleri Roger Allam'la paylaşıyor.

Variety tarafından emekli olma düşüncesi sorulduğundaysa McKellen işi dalgaya vurdu:

Ne yapmak için emekli olmak?

McKellen "Hiç işsiz kalmadım ama her an bana tekrar çalışmamı engelleyebilecek bir şey olabileceğinin farkındayım" dedi.

Ama dizlerim tutarken ve hafızam yerindeyken neden devam etmeyeyim? Şu anda bu oyunculuk işinde gerçekten epey iyi olduğumu hissediyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU