Ayin ve Ritüel'in yönetmeni en çok hangi filmini sevdiğini açıkladı

Her biri akıllara durgunluk veren üç gerilime imza atan 37 yaşındaki yönetmen "filmiyle gurur duyduğunu" söyledi

İlk uzun metrajı Ayin'i 2018'de çeken Aster, bir yıl sonra Ritüel'in, 2023'te de Korkuyorum'un yönetmen koltuğunda oturdu (Collider)

Ritüel (Midsommar) ve Ayin'in (Hereditary) yönetmeni Ari Aster, Empire dergisine verdiği röportajda izleyenleri şaşkına çeviren son filmi Korkuyorum (Beau Is Afraid) hakkında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmdeki performansı eleştirmenlerin beğenisini kazanan Joaquin Phoenix, kendisine duygusal istismarda bulunan annesiyle karşılaştığında dini bir hesaplaşma ve zihinsel çöküş yaşayan "aşırı endişeli" bir adamı canlandırıyor.

"Filmi bir pikaresk olarak görüyorum ve bence bu geleneğin bir parçası da her türlü anlatı yapısının bütünlüğüne karşı belli bir saygısızlıktır" diyen Aster, sözlerini şöyle sürdürdü:

Film çok fazla şekil değiştirecek şekilde tasarlandı.

37 yaşındaki yönetmen, Korkuyorum'un en gurur duyduğu filmi olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

Yaptığım en iyi film diyebilirim. Filmi çok seviyorum ve umarım insanlar onu keşfetmeye devam eder.

Aster, "üç perdelik doğrusal olmayan yapının katmanlarını tam olarak deneyimlemek için" seyircilerin filmi en az iki kez izlemelerini tavsiye etti.

"İnsanların bu filmi tekrar izlemesini umuyorum" diyen Amerikalı yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kesinlikle geri dönmekten fayda sağlanacağını düşündüğüm bir film. Sonuna kadar gitmeden ne olduğunu tam olarak bildiğinizi sanmıyorum. İkinci izleyişin, birincisinin yapamayacağı şekilde zengin olacağını umuyorum. Film, mücadele edilmek üzere tasarlandı.


Independent Türkçe, Empire, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU