Sound of Freedom'ın yönetmeni, filmin QAnon teorilerini savunduğunu söyleyenlere yanıt verdi

Beklenmedik biçimde popüler olan film, Donald Trump dahil önde gelen sağcı figürler arasında favori haline geldi

Jim Caviezel beklenmedik biçimde popüler olan tartışmalı film Sound of Freedom'da (Angel Studios)

Sound of Freedom'ın yönetmeni Alejandro Monteverde, beklenmedik biçimde popüler olan film hakkındaki yaygın tartışmalara dair sessizliğini bozdu.

Gerçek olaylara dayandığı iddia edilen filmin başrolünde, Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi'nde (The Passion of the Christ) oynayan Jim Caviezel, Kolombiya'da çocukları seks tacirlerinin elinden kurtarmak için göreve çıkan eski bir federal ajanı canlandırıyor. Başrol, araştırmacıların 2020'den beri hikayesini sorguladığı insan kaçakçılığı karşıtı aktivist Tim Ballard'dan esinleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin tanıtımı sırasında Caviezel, Ballard'ın çocukları "adrenokromlamadan" (insan tacirlerinin adrenokrom denen ömür uzatıcı maddeyi elde etmek için çocukların kanını boşaltması) "kurtardığını" öne süren QAnon destekli komplo teorilerini paylaştı.

Film kısa sürede Donald Trump ve Steve Bannon gibi sağcı figürlerin desteğini kazandı.

Filme eleştiriler yöneltilmesinden bu yana ilk kez Variety ve Los Angeles Times'a konuşan Monteverde, filmin QAnon teorileri ortaya attığı yönündeki iddiaların "yürek parçalayıcı" olduğunu söyledi.

Yönetmen, olumsuz yayınlar hakkında Variety'ye "Gerçekten çok rahatsız oldum. 'Bu tamamen yanlış. Bu doğru değil' dedim" diye konuştu.

Monteverde, Caviezel'in yorumları için "Bakın, insanları işe aldığımda boş zamanlarında ne yaptıklarını kontrol edemem" dedi.

Herkesin [fikirlerini söyleme] hakkı var. Şimdi, bu film özelinde, evet, işime zarar verdi. İşte bu yüzden kendimi soyutlamak yerine şimdi burada konuşuyorum.

Yönetmen, L.A. Times'a verdiği röportajda, "Filmi komplo teorileriyle damgalamaya başladıkları dakikada işin saflığı bozuluyor" diye ekledi.

Film, dağıtımcı Angel Studios'un filmi pazarlamak için yeterli parayı elde etme amacıyla bir kitlesel bağış kampanyası başlatması sonrası hayat buldu.

Caviezel'in Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi'nin yönetmeni Mel Gibson'ın da desteklediği kitlesel bağış kampanyası, sadece iki hafta içinde 7 bin kişinin katılımıyla stüdyonun 5 milyon dolarlık hedefini tutturmasını sağladı.

Gişede 172 milyon dolar kazanan film beklenmedik bir başarı elde etti.

Filmin sonunda Caviezel kameranın karşısına geçip izleyicilerden ekrandaki kodu taramalarını ve filme daha fazla bilet alarak bağışta bulunmalarını istiyor.

Film, seyircilerin kendilerini büyük ölçüde boş salonlarda kayda almaları ve ideolojik düşmanlarının insanların filmi izlemesini engellemeye çalıştığı teorisini ortaya atmaları üzerine sağcı komplo teorilerine konu oldu. Gerçekte, boş koltukların çoğu Pay It Forward uygulaması aracılığıyla satın alınmış ancak sinemaseverler izlemeye gelmemişti.

Montverde filmin temmuzda Trump'ın evindeki gösterimine katılan Caviezel ve Ballard hakkında, "Siyasette, filme çok yakın olan kişiler var" dedi.

Yani bu seni seviyorum ama mesafemi korumalıyım gibi bir şey.

Polis, önceki haftalarda filmin yatırımcılarından birine çocuk kaçırma suçuna iştirak etmekten dava açıldığını açıkladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU