2007 model iPhone, 190 bin dolara satıldı

Apple ilk piyasaya sürüldüğünde telefonu satmakta zorlanıyordu; bu da onu bugün zor bulunan bir koleksiyon parçası haline getirdi

(AFP)

Nadir bulunan bir iPhone neredeyse 200 bin dolara satıldı.

Telefon 2007'de çıkarılan iPhone'un ilk modeliydi ve fabrikadan çıktığı haliyle kutusu açılmamış şekilde duruyordu. Bu, iPhone'un zor bulunan ilk telefonları arasında bile nadir bir model çünkü yalnızca 4GB depolama alanına sahip.

Apple, 15 yıldan uzun süre önce iPhone'u piyasaya sürdüğünde, onu başlangıçta 4GB veya 8GB depolama alanı seçenekleriyle sunmuştu. İlk seçenek pek rağbet görmemiş, Apple 4GB'lik modeli satmakta zorlanmıştı. Çoğu müşteri bunun yerine 100 dolar daha ödeyerek ekstra depolama alanına sahip olmayı tercih etmiş ve telefonun ilk çıkışından sadece iki ay sonra bu seçeneğin üretimi durdurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dolayısıyla bu model, iPhone koleksiyoncuları arasında "Kutsal Kase" haline geldi. Satış fiyatı da bu durumu yansıtıyor: Daha geniş depolama alanına sahip, fabrikadan çıktığı haliyle kutusu açılmamış ilk iPhone modelleri geçen aylarda 40 bin ve 63 bin dolara satıldı.

Cihazı satan LCG Auctions'a göre telefon, iPhone ilk piyasaya sürüldüğünde Apple'da çalışan mühendislik ekibinin bir üyesinden geldi. Kutu hiç açılmamış ve telefon hiç etkinleştirilmemiş.

Cihazın ilanında "Koleksiyoncular ve yatırımcılar daha üstün bir örnek bulmakta zorlanacaktır" yazıyordu.

Anlamı ve nadirliği, bu heyecan verici koleksiyonluk parça için kazanan bir formül oluşturuyor.

Şirket telefonun 50 bin ila 100 bin dolara satılacağını tahmin ediyordu. LCG Auctions'ın internet sitesindeki açıklamasına göre nihayetinde telefon 28 teklif aldı ve 190 bin 372,80 dolara satıldı.

Bu 4GB'lık iPhone, aslen Haziran 2007 sonunda satışa sunulduğunda 599 dolara satılıyordu. Bunun bile çok pahalı geldiği sonrasında görülmüş ve Apple, 4GB'lık versiyonun üretimini durdururken 8GB'lık modelin fiyatını da 399 dolara düşürmüştü.

4GB depolama alanının yanı sıra, telefon 12 megapiksel kamera ve 128MB RAM sunuyordu. Yaklaşık 15 yıl sonra piyasaya sürülen mevcut iPhone 14 Pro, 1TB depolama alanı, 48MP kamera ve 6GB RAM'e sahip.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU