Amazon Prime'ın yeni dizisi izleyicileri şaşkına çevirdi

"Gerilim başladığında asla durmuyor, kendimi yüksek sesle gülerken buluyorum, sonra stres yapıyorum çünkü bundan sonra ne olacağını bilmiyorum"

Dizi, Amazon Prime'daki prömiyerini 7 Temmuz'da yaptı (Prime Video)

Dolores Roach'un Dehşeti (The Horror of Dolores Roach), Amazon Prime'da yeni yayımlanmaya başlayan ve tabu olarak kabul edilen bir konuyu işleyen bir yapım. Dizi, zorlu konusunu sadece lezzetli hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda ürkütücü kıvrımlar ve dönüşlerle dolu heyecan verici bir yolculuğa dönüştürüyor. 

Yamyamlık konusuna farklı bir yerden bakan Dolores Roach'un Dehşeti'nde, yaşayan insanların ölüleri yemesi söz konusu.

Başroldeki Justine Machado, neredeyse her sahnede görünerek ağır yükün çoğunu üstleniyor. Ona başrollerde Alejandro Hernandez, K. Todd Freeman, Kita Updike ve Ilan Eskenazi eşlik ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Machado'nun canlandırdığı Dolores, hayatta kalma içgüdülerini en üst düzey ahlaki ikilemle dengelemeye çalışırken, izleyiciyi ilerledikçe daha rahatsız edici ve karanlık hale gelen vahşi bir yolculuğa çıkarıyor.

16 yıllık haksız bir hapis cezasına çarptırılan Dolores'in yıllar sonra özgürlüğüne kavuşmasıyla başlayan dizi, yamyamlığı son derece kara bir mizahla ele alıyor.

Dolores Roach'un Dehşeti, kendini asla ciddiye almıyor ve izleyiciden de almamasını istiyor. rogerebert.com'dan Cristina Escobar, dizinin yavaş başladığını, karakter gelişimine ve mekan duygusu oluşturmaya odaklandığını yazdı. 

Diziden "fazla bir şey beklemeden" izlemeye başladıklarını söyleyen izleyiciler, ilk bölümle birlikte "şaşkına döndüklerini" ifade etti.

Bayat bir komedi bekliyordum ama Tanrım! Son zamanlarda izlediğim en iyi kara komedi. Gerilim başladığında asla durmuyor, kendimi yüksek sesle gülerken buluyorum, sonra stres yapıyorum çünkü bundan sonra ne olacağını bilmiyorum. Sonra vahşi ve çılgınca bir şey oluyor!

Bir izleyici de, diziyi Sweeney Todd'un modern versiyonuna benzetti ve "Karakterler sizi hemen içine çekiyor ve hikaye anlatımı çok etkileyici" diye yazdı.

Başka bir izleyiciyse, "Komedi ve karanlık sahneler birbirinin içine zahmetsizce akıyor" yorumunu yaptı.

New York'ta Latin kökenlilerin yaşadığı ünlü bir mahalle olan Washington Heights'ta geçen hikayenin en iyi yanı, karakterlerin ne kadar ileri gideceğini merak ettirip sağduyu ve nezaketi nasıl aştıklarını göstermesi.

8 bölümden oluşan dizi, kısa sürede hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisini kazandı. IMDb'den 7.2 puan alan Dolores Roach'un Dehşeti, Rotten Tomatoes'dansa 100 üzerinden 77 almayı başardı. Dizinin izleyici puanıysa yüzde 92. 


Independent Türkçe, Collider, Roger Ebert

DAHA FAZLA HABER OKU