John Wick 5 tehlikede: Serinin yönetmeninden kafa karıştıran yorum

"Tabiri caizse çemberi tamamladık, bence bu seri için gayet iyi bir kapanış oldu"

John Wick 4, 2 saat 49 dakikalık süresiyle serinin en uzun yapımı filmi (Lionsgate)

John Wick 5'in geleceği, özellikle serinin bir önceki filminde yaşananlar göz önüne alındığında belirsiz görünüyor. Ancak köpeksever tetikçi hâlâ geri dönebilir. 

John Wick 4, pek çok kişi tarafından serinin en önemli filmlerinden biri olarak görülmüş, izleyiciler ve eleştirmenler aksiyonu överken, serinin sona erebileceğini düşündüren sonuca da şaşırmıştı. Bununla birlikte John Wick'in maceralarının sürebileceğini işaret eden pek çok haber geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John Wick serisinin bu kadar uzun soluklu ve başarılı olacağını çok az kişi tahmin ediyordu. İlk film, Keanu Reeves'in aksiyon kariyerini yeniden başlatan eğlenceli ve çılgın bir maceraydı. 

O zamandan beri seriye eklenen her devam filmi, John Wick'in tüm zamanların en iyi aksiyon karakterlerinden biri olarak yerini sağlamlaştırırken, filmlerin geçtiği dünyanın mitolojisini de geliştirdi.

Yönetmen Chad Stahelski'nin açıklamasına göre, Yüksek Masa'yla olan meselesini halletmeye ve nihayet huzura kavuşmaya çalışan John Wick'in 5. filmdeki geri dönüşü eskisi kadar kesin gözükmüyor.

5. filmin geleceği çoktan duyurulmuş olmasına rağmen Stahelski, devam edip etmeme konusunda kararsız kaldığını açıkladı. Stahelski, "Şimdi 4. filmi yaptık ve tabiri caizse çemberi tamamladık, bence bu seri için gayet iyi bir kapanış oldu" dedi. Ancak Stahelski, sözlerine şöyle devam etti: 

Bir de içimdeki yarışmacı ya da gerçek yönetmen var ki, 'Salla gitsin, hadi yapabilecek miyiz görelim' diyor.

Stahelski'nin tereddütü anlaşılabilir çünkü 5. filmle geri dönmek 4. filmin tatmin edici sonunu baltalayabilir. Ancak Stahelski, John Wick 5'in "neden" sorusunu henüz çözemediğini itiraf etse de "Bu aramayı bırakmamız gerektiği anlamına gelmez" diyor. 

4. filmin sonuna rağmen John Wick 5'in geliştirilmekte olduğu doğrulanmıştı. Duyuru, 4. filmin vizyona girmesinden kısa süre sonra, Lionsgate Motion Picture Group başkanı Joe Drake'in bir sonraki bölüm için fikirler üzerinde çalışmaya başlayacaklarını açıklamasıyla gelmişti. Drake, John Wick 4'ün sonunun çeşitli şekillerde yorumlanabileceğini ve göründüğü gibi kesin bir sonuç olmadığını öne sürmüştü.

Keanu Reeves, John Wick 5 olasılıklarıyla ilgili olarak şunları söylemişti: 

Seyircinin yaptıklarımıza nasıl tepki verdiğini görmeniz gerekiyor. Bu filmleri yapma şansına sahip olmamızın tek nedeni insanların yaptıklarımızı beğenmiş olması. Bu yüzden bekleyip seyircinin nasıl tepki vereceğini görmemiz gerektiğini düşünüyorum.


Independent Türkçe, ScreenRant, Empire

DAHA FAZLA HABER OKU