Hayvanat bahçesindeki gergedanın sırtına ismini yazan ziyaretçiler tepki çekti

Ziyaretçilerin davranışını eleştiren hayvanat bahçesi yönetimi yasal işlem başlatmayacağını duyurdu

Yasa dışı avlanmadan dolayı doğada nadir görülen gergedanların 5 türünden üçünün nesli kritik tehlike altında (AFP) 

Fransa’daki bir hayvanat bahçesinde gergedanın sırtına ismini yazan iki ziyaretçi tepki çekti.

Geçen günlerde ülkenin güneybatısındaki La Palmyre Hayvanat Bahçesi’nde çekilen fotoğraflarda 35 yaşındaki gergedanın sırtında “Camille” ve “Julien” isimlerinin yazdığı görülüyor.

La Palmyra Hayvanat Bahçesi'nin Direktörü Pierre Caille, gergedanların bulundukları çitlerle çevrili alanla ziyaretçileri ayıran duvara yaklaşması durumunda ziyaretçilerin onlara dokunmasının serbest olduğunu söyledi.

Caille “Saygısız biri gergedanın sırtında tozlu ve ölü derinin bulunduğu tabakaya isimler yazmış” dedi.

 

 

Hayvanat bahçesi bu “aptalca ve saygısızca eylemden ötürü öfkelendiğini” belirtse de, iki ziyaretçi hakkında herhangi yasal işlem başlatmayacağını söyledi.

Ekip sırtına isim yazıldığı sırada gergedanın bunu yapanları fark etmemiş olabileceğini kaydetti.

Hayvanat bahçesi yaptığı bir açıklamada isimlerin “bir fırça yardımıyla hemen silindiğinin ve hayvana herhangi bir zarar vermediğinin” altını çizdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ziyaretçilerimizin büyük bir çoğunluğu özen gösteriyor ve sorumlulukla hareket ediyor. Ancak ne yazık ki bu kurala uymayan istisnalar her zaman bulunuyor. Şu aşamada, bizler davranışların gelişmesine dikkat etmeye ve denetimizle güvenlik önlemlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.

Gergedanın fotoğraflarının sosyal medyada geniş çapta viral olmasından sonra, bazı kişiler de hayvanın sıra dışı şekilde zayıf olduğuna da dikkati çekerek, endişelerini dile getirdi.

Hayvanat bahçesinin direktörü Caille ise sırtına isim yazılan gergedanın diğerlerine göre gerçekten de daha zayıf olduğunu ancak bunun yaştan kaynaklandığını ve sağlığından endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Caille, hayvanat bahçesinin bazı bölümleri için kapalı devre televizyon kameralarını devreye sokma planlarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Fransa’da yaban hayatı koruma derneklerinden Le Biome ise hayvanat bahçesini ziyaretçilere hayvanlara kolaylıkla dokunma izni verdiği için “standartların altına düştüğü” yönünde eleştirdi.

Doğada nadir görülen gergedanların 5 türünden üçünün nesli kritik tehlike altında. Bunun en büyük sebebinin kar amaçlı yasa dışı avlanma olduğu belirtiliyor.

Ayrıca her yıl 750 bin kişinin ziyaret ettiği La Palmyre Hayvanat Bahçesi’nde bin 600’den fazla hayvan yaşıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU