Keanu Reeves'i yıldızlaştıran filmin hikayesi: "Son çaremdi"

Yapımcısı, hasılat rekorları kıran Hız Tuzağı'nın neredeyse bir "devam filmi" olacağını açıkladı

Jan de Bont'un yönettiği filmin başrollerinde Keanu Reeves, Dennis Hopper ve Sandra Bullock yer alıyordu (Paramount Pictures)

90'ların sevilen aksiyon filmi Hız Tuzağı (Speed), Sandra Bullock'u Hollywood'a kazandırmış ve Keanu Reeves'in yükselişini hızlandırmıştı. 

1994 yapımı filmde Reeves, saatte 80 kilometre hızın altına düşerse patlamak üzere tasarlanmış bir bombayla donatılmış otobüsle şehrin altını üstüne getiren bir polisi canlandırıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paramount'un eski bir yöneticisi, konuk olduğu podcast'te hasılat rekorları kıran Hız Tuzağı'yla ilgili şaşırtıcı bir açıklama yaparak filmin neredeyse Sosyete Polisi (Beverly Hills Cop) serisinin devamı olarak çekileceğini açıkladı. Eddie Murphy'nin başrolde yer aldığı Sosyete Polisi, Detroit polis departmanında çalışan Axel Foley'nin komedi dozu yüksek maceralarını konu alıyordu. 

Paramount'un eski yöneticilerinden Don Granger, konuk olduğu podcast'te Hız Tuzağı'nın beyazperdede hayat bulmasına giden uzun yolu anlattı.

Filmin stüdyodaki geliştirme sürecinin son günlerinden bahseden Granger, projeyi Sosyete Polisi'nin devamı olarak sunduğunu ancak diğer yöneticilerin bu fikri hızlı bir şekilde reddettiklerini söyledi.

Filmi çıkarmayı gerçekten çok istiyordum ve son çare olarak başkanımızın öğle yemeğinde Sosyete Polisi 3 için olası bir senaryo olarak sundum. 15 dakika içinde reddedildi. O zamanlar Sosyete Polisi 3'ü bulma görevi bana verilmişti, ben de 'Axel Foley'i otobüse bindirelim' dedim. Son çaremdi.

Saatte 80 kilometre hızın altına düşerse patlayacak bir otobüs fikri, kağıt üzerinde kulağa komik gelse de doğru ellere teslim edildiğinde gerilimli bir maceraya dönüştü. Film, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden övgü dolu yorumlar aldı. 

Hız Tuzağı, 37 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık 350 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

 
Independent Türkçe, ScreenRant, 50mphpodcast

DAHA FAZLA HABER OKU