Görevimiz Tehlike 7'nin yönetmeni gişede Top Gun 2'yi "ezip geçmek" istiyor

Görevimiz Tehlike serisi daha önce hiç milyar dolara ulaşamadı, Top Gun: Maverick ise gişede neredeyse 1,5 milyar dolar kazandı

Top Gun: Maverick, gösterime girmesinden bir yıl sonra hâlâ sinemalarda oynamaya devam ettiği Japonya'da gişe rekoru kırmıştı (Paramount Pictures)

Görevimiz Tehlike serisinin yeni halkası, gişe rekorları kırması beklenen iki bölümlük maceranın ilk kısmını oluşturuyor. Merakla beklenen filmin bunun dışında son derece önemli ve bir o kadar da zor bir görevi var: Top Gun'ın devam filmi Maverick'in olağanüstü gişe performansını geçmek.

Aylarca sinemalarda gösterildi

Top Gun: Maverick, Tom Cruise'un kariyerinin en büyük finansal başarısı olmuştu ve aylarca sinemalarda kalarak izleyici salonlara çekmeyi başardı. 

Uzun soluklu Görevimiz Tehlike serisi, toplamda 3,5 milyar dolar hasılat elde etti. Eğer serinin 7. filmi, Top Gun: Maverick'in başarısını yakalarsa, serinin toplam hasılatı 5 milyar dolara ulaşacak. Bu Paramount için büyük bir kazanç olsa da bu başarıya ulaşmak kolay değil. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma, Top Gun: Maverick kadar heyecan ve aksiyon içeriyor olsa da bu Top Gun'ın uzun zamandır beklenen devam filmi kadar başarılı olacağı anlamına gelmiyor.

Görevimiz Tehlike 7'nin yönetmeni Christopher McQuarrie, şimdiden "Top Gun'ı ezip geçmeyi" kendine görev edindi. Hiç şüphe yok ki 61 yaşındaki Cruise da bu başarıyı tekrarlamak istiyor. Filmde birbirinden ünlü isimler yer alıyor ve seri de yeterince popüler. Görevimiz Tehlike serisinin 7. halkası da hiç şüphesiz gişede başarı yakalayacak ancak filmin kalitesi ne olursa olsun Top Gun: Maverick'i alt etmesi zor olacak.

Görevimiz Tehlike'nin iki katı hasılat yaptı

Görevimiz Tehlike filmleri, uzun soluklu ve popüler bir seri olmasına rağmen daha önce hiç milyar dolara ulaşamadı. Top Gun: Maverick ise gişede neredeyse 1,5 milyar dolar kazandı, bu da son Görevimiz Tehlike filminin dünya çapında yaptığı hasılatın neredeyse iki katı olduğu anlamına geliyor. Sadece yurt içi hasılatı 718 milyon dolar olan Top Gun: Maverick, erişilmesi zor bir başarıyı elinde bulunduruyor.

Üç saate yakın süresi işini zorlaştırıyor

Görevimiz Tehlike serisinin son filmi, 165 dakikalık süresi nedeniyle de gişede zorluk yaşayabilir. Bu uzunluktaki filmler genellikle gişe rekorları kırmazken, Top Gun: Maverick'in 130 dakikalık süresi günde daha fazla gösterim anlamına geliyordu. Genel izleyicilerin iki saatlik bir filmi, süresi üç saate yaklaşan bir filme tercih etme olasılığı da daha yüksek. 

Tüm bu özellikleri nedeniyle 54 yaşındaki yönetmen Christopher McQuarrie'nin önünde zorlu bir imtihan bulunuyor. Oscar ödüllü sinemacının bu imtihanı başarıyla atlatıp atlatamayacağını zaman gösterecek. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Box Office Mojo
 

DAHA FAZLA HABER OKU