Kürek sörfçülerinin çekiç başlı köpekbalığıyla burun buruna geldiği anlar kameraya yansıdı

"Köpekbalığı evinde ne olduğunu merak ediyor gibiydi"

Kürek sörfü yarışında iki katılımcı çekiç başlı köpekbalığıyla burun buruna geldi. Malea Tribble ve yarıştaki partneri Gabe Barajas'ın çevresinde yüzen hayvan kameraya yakalandı.

İkili, Bahamalar'dan ABD'nin Florida eyaletine kadar yaklaşık 130 kilometre yarışılan Crossing for Cystic Fibrosis adlı etkinliğe katıldı. Yarışmada, kistik fibrozis hastalarına ve ailelere yardım edilmesi için para toplanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkiliyi tekneyle takip eden Tribble'ın eşi Rick Tribble, o anları görüntülemeyi başardı.

Görüntüde köpekbalığı, Florida'ya yaklaşık 60 kilometre kala Tribble'ın tahtasının çevresinde beliriyor. Tribble, uyarının ardından eşinin bulunduğu tekneye doğru yaklaşırken hayvan da onu takip ediyor.

Çekiç başlı köpekbalığı daha sonra Barajas'ın yanında gidip onun çevresinde yüzüyor.

New York Post'un aktardığına göre Malea Tribble, "İlk başta tahtamın alt kısmında birkaç temas hissettim. Ama biraz yosun toplandığını sandım" dedi:

İlk düşündüğümden daha büyük ve yakın olması beni şaşırttı. Videonun bir yerinde köpekbalığı tamamen tahtamın altında. Hareketlerinin ne kadar hızlı ve zarif olduğunu da fark ettim. Köpekbalığı evinde ne olduğunu merak ediyor gibiydi. Bu kadar sakin olabileceğimi hiç bilmezdim.

Tribble ve yarış partneri Barajas, çekiç başlı köpekbalığı gözden kaybolana kadar bekleyip yarışa geri döndü.

Köpekbalığı saldırılarıyla ilgili verileri toplayan Shark Attack File, 1990'dan beri insanlar ve çekiç başlı köpekbalıklarının sadece 16 kere karşı karşıya geldiğini ve hiçbir ölümün yaşanmadığını bildirdi.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU