Chris Hemsworth, Extraction 2'nin yüzde 99'unda dublör kullanmamış

Aktörün dediğine göre 21 dakikalık aksiyon sahnesini çekerken "korku hep oradaydı"

Sam Hargrave, yönetmen olmadan önce uzun yıllar dublör koordinatörü olarak çalışmıştı (Netflix)

Extraction 2'nin yönetmeni Sam Hargrave, Chris Hemsworth'ün aksiyon filmindeki zorlu sahnelerin birçoğunda kendisinin rol aldığını açıkladı. 

Film, Hemsworth'ün canlandırdığı paralı asker Tyler Rake'in bir suçlunun ailesini kurtarmak için görevlendirilmesi etrafında dönüyor. Extraction gibi, Extraction 2 de Rake'i hayati tehlikelerle karşı karşıya bırakan büyük bütçeli aksiyon sahneleriyle dolu.

The Wrap'e verdiği röportajda Hargrave, Hemsworth'ün dublör kullanmadan çektiği aksiyon dolu sahneler hakkında bilgi verdi. Yönetmenin açıklamasına göre Hemsworth, dublörlere güvenmek yerine, birkaç istisna dışında performansının çoğunda bizzat kendi rol aldı. 

Hemsworth aksiyon sahnelerinin yüzde 99'unda kendisi rol aldı. Sadece tekrarlayıcı ya da çok tehlikeli sahnelerde dublör kullandı. Bu bir maraton. Bu yüzden, farklı şeylerde onun yerine geçebilecek dublörlerimiz var ama mümkün olduğunca tüm aksiyonu kendisi yapıyor.

Extraction 2'nin prodüksiyonunda, ilk filme göre dublör gerektiren tehlikeli sahnelerin sayısında artış yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin 21 dakika süren tek çekim sekansı, hareket halindeki bir tren, helikopterler ve 400 farklı figüran içerdiği için yönetmen Hargrave'in işini zorlaştırdı. Sahnenin provası 5 ay, çekimiyse 29 gün sürdü. Filmin olabildiğince aksiyon dolu görünmesi için Hemsworth'ün pek çok zorluğun üstesinden gelmesi gerekti.

Yönetmen Hargrave, ilk filmdeki 14 dakikalık tek çekim sekansından sonra aktörün başlangıçta devam filmindeki yorucu aksiyon sahnesi için tereddüt ettiğini de açıkladı. 

39 yaşındaki oyuncu, Extraction 2'nin tek çekim sahnesi üzerinde çalışırken "korkunun her zaman orada olduğunu" itiraf etmişti.

Extraction 2, halen Netflix'te izlenebilir.


Independent Türkçe, The Wrap, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU