Fransa Açık'ı kazanarak tarihe geçen Novak Djokovic: "En iyisiyim demek saygısızlık"

"Yolculuk elbette hâlâ bitmedi"

Novak Djokovic tenis oynama motivasyonunun devam ettiğini söyledi  (Reuters)

Fransa Açık tek erkeklerde dün Norveçli Casper Ruud'u 3-0 yenerek şampiyon olan Novak Djokovic tarihe geçti.

23. şampiyonluğuna ulaşan Sırp raket, grand slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi unvanını kazandı.

Djokovic şampiyonluğunun ardından en iyi tenisçi tartışmalarına değindi:

En iyisi olduğumu söylemek istemiyorum çünkü bunun, sporumuzun bugünkünden tamamen farklı bir şekilde oynanan farklı dönemlerindeki tüm büyük şampiyonlara karşı saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

36 yaşındaki sporcu, "Dolayısıyla kimin en iyi olduğuna dair bu tür tartışmaları başkalarına bırakıyorum. Elbette kendime, olduğum her şeye, kim olduğuma ve neler yapabileceğime dair büyük bir inancım ve güvenim var" dedi.

Rekorunu geliştirme sinyalini de veren Djokovic, 24. şampiyonluğu kazanıp kazanamayacağıyla ilgili soruya "Neden olmasın?" yanıtını verdi. Usta raket sözlerini şöyle sürdürdü:

Yolculuk elbette hâlâ bitmedi. Grand slam'leri kazanıyorsam, neden 20 yıldır devam eden kariyerimi sonlandırmayı düşüneyim ki?

Djokovic, zaferi öncesinde 22 şampiyonlukla en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi rekorunu İspanyol tenisçi Rafael Nadal'la paylaşıyordu. 

Djokovic, 3 saat 13 dakika süren final karşılaşmasında 4 numaralı seribaşı Ruud'u 7-6, 6-3 ve 7-5'lik setlerle 3-0 mağlup ederek zafere ulaştı.

 

Independent Türkçe, AFP, AA

DAHA FAZLA HABER OKU