Gönüllü polis arılar yüzünden hastanelik oldu: 100 kez sokuldu

O anlar televizyonda canlı yayımlandı

Panzehir verilen gönüllü polisin durumunun stabil olduğu ve birkaç gün daha hastanede kalacağı açıklandı (KTLA 5)

ABD'de gönüllü olarak polislik yapan bir kişiye arı sürüsü saldırdı. Pazartesi günkü saldırıda yere yığılıp kalan gönüllünün o anları televizyonda canlı yayımlandı. 

Soyadlarını açıklamayan Daniel, babası Gary'nin ABD Hava Kuvvetleri'nden emekli olduğunu ve yaklaşık 18 yıldır Los Angeles Polis Teşkilatı'nda gönüllü görev yaptığını açıkladı.
 


Los Angeles'ın Encino bölgesindeki olayda bir evdeki tadilat sırasında bir işçi, arı kovanını rahatsız etti. Kovanın içindeki binlerce arı bunun ardından etrafa saçıldı. Bölgeye intikal eden polis ekipleri, arı yakalama uzmanları gelene kadar çevreyi kapattı. Gary de kolluk kuvvetlerine yardım etmek için arıların olduğu yere gitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kameralara yansıyan o anlarda üniformalı gönüllünün arılardan kaçmaya çalıştığı görülüyor. Gary, kendisini sokan arılardan kurtulmaya çalışıyor. Ancak daha fazla dayanamayan yaşlı adam yere yığılıp kalıyor. 

Daniel, daha sonra kurtarılıp hastaneye kaldırılan babasının arılar tarafından 50-100 kez sokulduğunu söyledi.Gary'nin düşünce yüzündeki birkaç kemiğin de kırıldığı açıklandı.

Daniel yaşananları çaresizce televizyondan izlediğini belirtti:

Çok acı verici görünüyordu… Ekrana bakıp 'İnsanlar neden yardım etmiyor? Bu çok saçma. Lütfen yardım edin' diye bağırdım.

Daniel, gönüllü olduğu için babasının tedavisinin karşılanmadığını belirterek yardım çağrısı yaptı:

Polis teşkilatı 'O bir gönüllü ve biz sorumlu değiliz' dedi.
 

Gary

Gary için GoFundMe'de bağış toplanıyor (GoFundMe)


Arılara müdahale eden All Valley Honey & Bee adlı şirketten Izak Kharazzi, "Bu arıların bu kadar kızması, birini öldürmek istemesi normal bir davranış değil" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, KTLA 5, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU