Bira kostümüyle dolaşan sarhoş sürücü tutuklandı

"Evet, doğru okudunuz"

Polis ekipleri, sürücüye alkol testi yaptı (Franklin County Şerif Bürosu)

ABD'de bira kostümü giyen bir sürücü, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle tutuklandı.

Kansas eyaletindeki Franklin County Şerif Bürosu geçen hafta Facebook'tan yaptığı açıklamada polis memurlarının şüphelenince aracı çevirdiğini bildirdi.

Adı açıklanmayan sürücüyü aracından indiren yetkililer sürprizle karşılaştı. Kırmızı renkli şapka takan sürücünün bira kostümü giydiği görüldü. Gönderide şu ifadeler kullanıldı:

Kolluk kuvvetlerinde kariyer heyecan verici. Her gün yeni bir şey deneyimliyorsunuz. Bazen inanamayacağınız şeyler görüyorsunuz. Polis memurları, sürücünün bira kostümü giydiğini görünce şaşırdı. Evet, doğru okudunuz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guardian, sürücünün yakalandığı gün olan 5 Mayıs'ta Meksikalıların, Fransa ordusuna karşı 1862'de alınan zaferi andığını hatırlattı. Cinco de Mayo adıyla bilinen bayramda fazlasıyla içki tüketiliyor. Ancak Franklin County Şerifi Jeff Richards, zanlının Cinco de Mayo'yu kutladığını düşünmediklerini söyledi.

Alkollü araç kullanmaktan tutuklanıp Franklin County Hapishanesi'ne gönderilen sürücü, kefaletle serbest bırakıldı.

ABD'de trafik kazsında meydana gelen ölümlerinin yaklaşık yüzde 31'ine alkollü sürücü karışıyor. 2021'de bu tür kazalarda 13 bin 384 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Guardian, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU