Erdoğan: Köprü, havalimanı yenir mi; ama biz onları bay bay Kemal'e bırakıyoruz, afiyet olsun

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun görevi sadece mutfakta video çekmek, sahnede kalp yapmak ve gülücük dağıtmak" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van mitinginde konuştu.

Vanlılara seslenen Erdoğan, "Kardeşlerim, devletinize güvenin, bize güvenin, huzurunuza ve namusunuza göz diken terör örgütü bir daha kılınıza bile ilişemeyecek" dedi.

Van'a yapılan yatırımları hatırlatan Erdoğan, "Edremit'i Edremit biz yaptık, Erciş'i Erciş biz yaptık. Van Denizi'nin kıyısını adeta yalılarla donattık" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Yıllarca sizin ve evlatlarınızın geleceğini karartarak istismar siyaseti yapanların kimin arkasına takıldığını biliyorsunuz. 15,16 yaşındaki çocuklarımızı Kandil'e kimler kaçırdı? Bunlar ne diyor, biz Kürdüz diyor. Bunların Kürtlükle alakası yok. Bunlar sadece vahşet kusuyor. 14 Mayıs'ta bunların hesabını sormaya var mıyız? Her türlü suçunu işleyen şimdi CHP'ye payanda oldu. CHP miting yapabilir miydi gelip burada. CHP'ye desteklerini utanmadan dişe diş kana kan diyerek ilan edenler Vanlı olabilir mi? Bu ülkenin başına bir CHP'li getirmek için karşınıza geldiklerinde bunun hesabını sormayacak mısınız? Biz birileri gibi köken ve mezhep ayrımcılığı değil, eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz.

"Kılıçdaroğlu'nun görevi sadece mutfakta video çekmek, sahnede kalp yapmak ve gülücük dağıtmak"

Konuşmasında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da eleştiren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun görevi sadece mutfakta video çekmek, sahnede kalp yapmak ve gülücük dağıtmak" diye konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

Bu başarılar birilerinin kabusu oldu. Okul yaparız, üniversite açarız, eğitimi ayağa düşürdünüz derler. Köprü, havalimanı yenir mi ama biz onları bay bay Kemal’e bırakıyoruz, afiyet olsun. 

Şayet 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı hayalimize sahip çıkmazsak, bu zihniyet ülkenin tepesine kara bulut gibi çökecek.

S-400‘leri depoya alacağız diyor. Ya Bay Bay Kemal en güçlü savunma silahının depoya kaldırılmasına millet izin vermeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğan, "İstanbul’a uğradığı yok, bol bol Bodrum’a gidiyor. Ben İBB’yi CHP’den almıştım. İstanbul’u İstanbul bu kardeşiniz yaptı. Her şeyi bedava yapmayı bırakın yeni projeler başlatmayı;  teslim aldıkları yarım kalan işleri bile sürdürebildiler" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU