Afyonkarahisar mitinginde konuşan Erdoğan: Birileri bize emperyalizm edebiyatı yapıyor

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na, “bizim emperyalizme karşı duruşumuzu öğrenmek istiyorsan git, sırtını sıvazlayan Batı'daki ağa babalarına sor” dedi

Ekran alıntısı: YouTube

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri bize emperyalizm edebiyatı yapıyor, bunu yapan kim, emperyalistlerin tetikçisi. Bay bay Kemal, Londra'dan ne kadar para aldın?" diye sordu.

Erdoğan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

“Biz ne emperyalistlerin ne de onların tetikçilerinin önünde secde ederiz, biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğilir ancak onun için secdeye varırız” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bay bay Kemal'e sesleniyorum, bizim emperyalizme karşı duruşumuzu öğrenmek istiyorsan git, sırtını sıvazlayan Batı'daki ağa babalarına sor” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Şimdi birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi bir de emperyalizm edebiyatı yapıyor. Bu edebiyatı yapan kim? Terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi. Bay bay Kemal, acaba Londra'dan ne kadar para aldın da geldin? Bay bay Kemal şimdi de her zamanki iğrenç üslubuyla bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor. 

“15 Temmuz gecesi bay bay Kemal tankların arasından kaçıp belediye başkanının evine giderken biz halkımızla beraberdik” diye konuşan Erdoğan, “Faiz lobilerine geçit vermeyerek emperyalistlerin musluklarını biz kestik. Savunma Sanaayinde yerlilik oranını yüzde 80'e çıkardık” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU