Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı: Mühimmatı biten bazı Rus askerleri kürekle savaşıyor

Yedek askerlerin bir Ukrayna mevzisine "sadece ateşli silahlar ve küreklerle" saldırması emredildi

(AP)

Birleşik Krallık (BK) istihbaratı, Rus birliklerinin mühimmat sıkıntısı nedeniyle Ukrayna'daki "göğüs göğüse" çarpışmada muhtemelen kürek kullandığını belirtti.

BK Savunma Bakanlığı pazar günü savaşla ilgili yaptığı güncellemede, Vladimir Putin'in birliklerine geçen ayın sonlarında Ukrayna'daki bir mevziye sadece "ateşli silahlar ve küreklerle" saldırma emri verildiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık, küreğin 1869'da tasarlanan ve o zamandan beri pek değişmeyen bir alet olan MPL-50 olduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığı bu olayın, savaşın büyük bölümünü niteleyen "acımasız ve düşük teknolojili çatışmaların altını çizdiğini" belirtti.

Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Şubat 2023'ün sonlarında, seferber edilen Rus yedek askerler, Ukrayna'nın güçlü bir müstahkem mevkisine sadece 'ateşli silahlar ve küreklerle' saldırma emri aldıklarını anlattı. 'Kürekler' muhtemelen göğüs göğüse çarpışmalarda kullanılan hendek kazma aletleri" ifadeleri yer aldı.

Standart MPL-50 hendek kazma aletinin öldürücülüğü Rusya'da özellikle efsane haline geldi. Tasarlandığı 1869'dan bu yana çok az değişikliğe uğrayan bu aletin silah olarak kullanılmaya devam etmesi, savaşın büyük bölümünü niteleyen acımasız ve düşük teknolojili çatışmaların altını çiziyor.

Yedek askerlerden biri, harekata "ne fiziksel ne de psikolojik açıdan" hazır olduğunu anlattı.

Yeni kanıtlar Ukrayna'daki yakın çatışmaların arttığını gösteriyor. Bu muhtemelen Rus komutanlığının, Rusya'nın mühimmat sıkıntısı çekmesi nedeniyle topçu ateşinden daha az destek alarak, büyük ölçüde piyadelerden oluşan saldırı eylemlerinde ısrar etmeyi sürdürmesinin sonucu.

Savunma Bakanlığı, küreklerin kullanıldığı çatışmaların nerede gerçekleştiğini belirtmedi.

Bir Rus paralı asker şirketinin patronu Yevgeni Prigozhin, Ukrayna'daki Rus ölümlerinden son dönemdeki mühimmat eksikliğini sorumlu tutuyor. Kısa süre önce Ukrayna'daki ölü askerlerinin resmini paylaşarak sivil Rusları yardıma çağırmıştı.

Geçen ay basın servisine gönderdiği bir mesajda Prigozhin, "Bunlar dün sözümona 'mermi eksikliği' yüzünden ölenler. Olması gerekenden 5 kat daha fazlalar" demişti.

Rusların, Savunma Bakanlığı'ndan birliklerine mühimmat vermesini talep etmeye çağıran Prigozhin, halkın protestolara başvurmasını istemememişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU