Nokia'dan yeni konsept: Telefonunu kendin yap

Ürünün 180 euroya satışa sunulması bekleniyor

64 ila 128 GB'lık depolama kapasitesine sahip telefonun ön kamerası 8 MP, arka kameraları da 50MP+2MP+2MP çözünürlükte (Nokia)

Nokia, kolay tamir edilebilir bir yapıya sahip olan yeni akıllı telefonu G22'yi duyurdu.

Yeni ürününü Mobil Dünya Kongresi (MWC 2023) kapsamında görücüye çıkaran şirket, telefonu teknik özellikleriyle değil, kolay tamir edilebilmesiyle öne çıkarıyor.

G22 modeli için iFixit firmasıyla işbirliği yapan şirket, yeni ürününe özel bir tamir kiti ve bir dizi kılavuz oluşturdu. Tamir işlerinden anlamayan tüketiciler bile bu kit ve kılavuzlar yardımıyla telefonunu tamir edebilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Webtekno'nun aktardığına göre, iFixit telefonların tamir edilebilirliklerini ölçüyor. Firma, her akıllı telefona çeşitli kriterleri baz alarak puanlar veriyor.

Nokia Ürün Pazarlama Müdürü Adam Ferguson, G22'nin tanıtımı sırasında tamir kitini kullanarak telefonu bizzat tamir etti.

Telefonun bataryasını değiştireceğini söyleyen Ferguson, bu işlemin 5 dakikadan kısa süreceğini ifade etti. Tamir işlerinden anlamadığını beyan eden Nokia yetkilisi, batarya değişimini görünürde gerçekten de 5 dakikadan kısa sürede tamamladı.

"Kullanıcılar uzun ömürlü, kaliteli cihazlara değer verir" diyen Ferguson, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yeni Nokia G22, telefonunuzu daha da uzun süre elinizde tutabilmeniz için özellikle onarılabilir bir tasarımla üretildi.

Ürünün 180 euroya satışa sunulması bekleniyor.

Uzmanlara göre, tamir edilebilirlik tüketici elektroniğinin yeni trendi olabilir.

Apple da 2022'de kullanıcıların kendi iPhone'larını tamir etmesine imkan tanıyan bir program başlattığını duyurmuştu.

Samsung da benzer bir programı kullanıcıların hizmetine sunarken, Android ekosisteminde akıllı telefon üreten şirketler, son yıllarda ürünlerine yönelik yazılım desteği sürelerini de artırmaya başlamıştı.

 

Independent Türkçe, Webtekno, The Guardian

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU