Kerem Kınık: Kızılay'a teslim edilen bağışlar kesinlikle satılmamaktadır

"Bağışlar doğrudan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılmaktadır"

Fotoğraf: AA

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, kurumun kendisine gelen bağışları “ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını, kesinlikle satmadığını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kınık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Kızılay Cemiyeti kendisine gelen bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır, kesinlikle satmamaktadır. Basında yer alan konu Kızılay’a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir. Kızılay Lojistik AŞ Afet, İnsani Yardım, Sağlık, Savaş Lojistiğinde uzmanlaşmış uluslararası humaniter sektörün en büyük lojistik firmalarından biridir ve gelirlerinin tamamını insani yardım amaçlı Kızılay Cemiyetine aktarmaktadır. 

Zor zamanlarda, zor bölgelere, yüksek kapasite ile uluslararası kalite standartlarında tedarik zinciri kurarak destek veren Kızılay Lojistik şirketimiz Hazır Gıda, Kuru Gıda, Hijyen Setleri, Mutfak Setleri gibi insani yardım malzemelerini BM, STK vb’lerine tedarik etmektedir.

Kızılay Lojistik bu hizmetleri uzmanlaşmış bir şirket olarak gerçekleştirmekte ve sektöre değer katarken Kızılay Cemiyetine de gelir üretmektedir. Kesinlikle Kızılay'a teslim edilen bağışlar satılmamaktadır. Bağışlar doğrudan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılmaktadır.

Kızılay'ın çadır ve gıda satması

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını belirtmişti.  Ağırel'e açıklamalarda bulunan Kızılay yetkilileri, “afetzedelerin barınma ihtiyacının bir an önce çözülmesi” için bu alışverişin yapıldığını, “çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla da ham madde bedelinin kabul edildiğini” bildirmişti.

AHBAP sosyal medya hesabından, söz konusu bilgileri doğrulayan bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik" ifadelerine yer verilmişti.

AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent de bugün yaptığı açıklamada Kızılay'dan çadırların tanesini 22 bin liraya aldıklarını belirtti. Levent ayrıca Kızılay'dan gıda satın alındığını da söyledi.

Levent'in açıklamasına göre gıda satın alma işlemi Kızılay Lojistik üzerinden yapılmıştı:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU