Bahçeli: Ne sandıktan kaçarız, ne de demokrasiyi yok sayarız

"Seçim tarihiyle ilgili spekülasyon üretmek vebaldir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Depremden menfaat devşirme arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır, bunları tek tek not alıyoruz" dedi. MHP lideri, "seçim erteleme" tartışmasına dair "sandıktan kaçmayacaklarını ve demokrasiyi yok saymayacaklarını" belirtti.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili olarak şunları söyledi: 

Böylesi afet dönemlerinde heyecan, hüzün ve duygusal taşkınlık akıl ve şuurun önündedir. Hayata tutunma gayreti ve insanları kurtarma çabası olağanüstü bir haldir. İnsan olanın ruhu, canı, acısı, vicdanı vardır. Yalan haber yayan, dedikodu çıkaran siyasi yamyamlığa heves eden kim varsa insanlığı kuşkuludur. Bunlara insan demek, insan olana saygısızlıktır. Depremden menfaat devşirme arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır, bunları tek tek not alıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Depreme uygun bina yapmaktan başka seçenek yoktur" diye devam eden MHP lideri, şöyle konuştu:

Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. İnsan-mekan ilişkisini yeni baştan kurgulamak durumundayız. Daha güvenli, daha sağlam bir geleceğin temelini atmalıyız. İnsan kaynaklı hataları sıfırlamak zorundayız. Kaybedilecek zamanımız yoktur. Biz bu ağır yükü her şart altında kaldırırız. Devlet her şeye hakimdir, iftiralar ise beyhudedir. Acımız büyüktür, ancak hayatta zamanın yumuşatamadığı hiçbir acı da yoktur.

Bahçeli, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın başlattığı “seçim erteleme” tartışmasıyla ilgili olarak “Seçim tarihiyle ilgili spekülasyon üretmek vebaldir” dedi. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Ne sandıktan kaçarız, ne de demokrasiyi yok sayarız. Seçimlerle ilgili polemik yapan zillet ittifakı paranoyaktır.

MHP lideri, konuşmasının devamında depremler hakkındaki yorumları nedeniyle Millet İttifakı’na bir dizi itham yöneltti, tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU