AYM, HDP'li Güzel'in başvurusunu reddetti

Yüksek mahkeme, eski HDP milletvekili Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesinin iptali istemli başvuruyu kabul etmedi

Fotoğraf: AA

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), HDP eski milletvekili Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesine ilişkin TBMM kararının iptali istemli başvuruyu reddeden gerekçeli kararı yayımlandı.

AYM'nin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 10 Ocak tarihli kararına göre, HDP Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki'nin, Güzel'in milletvekilliğinin TBMM tarafından düşürülmesine ilişkin kararın iptaline yönelik başvuruyu inceledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüksek mahkeme gerekçeli kararında, Güzel'in devamsızlık sebebiyle üyeliğinin düşmesi durumunun Karma Komisyonda, Karma Komisyon raporunun ise TBMM Genel Kurulu'nda gündeme alınıp görüşülmesinde içtüzük hükümlerine göre bir aykırılık bulunmadığı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, bu itibarla Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşmesine esas olarak alınan devamsızlığın yapılmasına mazeret olarak ileri sürülen gerekçeler ve ortaya konulan deliller ile kararların alınmasındaki süreç incelendiğinde, milletvekilliğinin düşmesinin TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olmadığı tespitiyle başvurunun reddedilmesine oybirliğiyle karar verdi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU