HDP'li Hatimoğulları'ndan Hulusi Akar'ın açıklamalarına tepki: Devlet bu depremde yoktu ve bizler ölüme terk edildik

"Devlet bu depremde yoktu, devlet adeta buharlaşmıştı ve bizler ölüme terk edildik."

Fotoğraf: Sosyal medya

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın "Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeliyle ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur" açıklamasına tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün yaptığı açıklamada "Depremin ardından Mehmetçiğin kışlalardan geç çıkarıldığına" ilişkin iddiaların "yanlı olduğunu ve iyi niyetle izah edilemeyeceğini" savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akar, saat 10.00 itibarıyla depremden etkilenen Hatay'daki 8’inci Komando Tugayı’nın arama-kurtarma çalışmalarına başladığını ifade etti.

Tülay Hatimoğulları Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Akar'ın iddiaları için "Külliyen yalan" ifadesini kullandı.

"Bilerek ve isteyerek ölüme terk edildik"

Hatimoğulları şöyle konuştu:

Böylesi afet zamanlarında bugüne kadar Türkiye’de alışıla gelen gelenek nedir; hemen asker sokağa çıkar ve asker sokakta görünürdü. Ama burada asla iki güne kadar bir asker yoktu sokaklarda. Çünkü ben Hatay’da deprem bölgesinin tamamını gün içinde dolaştım. Peki, neden yoklardı? Ben Ankara’dan Hatay’a giderken radyoda dinledim, Milli Savunma Bakanı dedi ki “Biz bütün askerlerimizle birlikte arama kurtarma çalışmaları, yardım ulaştırma dahil alanda, sahadayız dedi. Bu, yolda giderken ilk gün yapılan açıklamada duyduklarımız. Ama bunun böyle olmadığının sahada canlı tanıklarıyız. Kendi deneyimlerimizle gördük. Bugün Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “İlk gün saat 10.00’dan itibaren depremden etkilenen Hatay’daki 8’inci Komando Tugayı’nın arama kurtarma çalışmaları başladı” denildi. Külliyen yalan! Öyle bir çalışma başlatılmadı. Bakın bahsedilen tugay Serinyol’dadır. Serinyol ile en fazla ölüm ve yıkımın yaşandığı Antakya Merkez arasında sadece 22 kilometre var. Aynı tugay ile aynı depremden etkilenen Samandağ arasında sadece 47 kilometre var ve yol şartları ulaşım için son derece elverişliydi. Biz o yolları kullanarak Hatay’ın dört bir yanındaki depremi, ilk ve ikinci günde daha detaylı gündüz gözüyle görebilme şansına sahip olduk. Burada yapılan bu açıklama neye istinaden yapılıyor? Çünkü halktan net duydular. Devlet bu depremde yoktu, devlet adeta buharlaşmıştı ve bizler ölüme terk edildik. Bilerek ve isteyerek ölüme terk edildik. 


Açıklamalarına "Milli Savunma Bakanı’nın yaptığı açıklamalar doğru değil" ifadesiyle devam eden Hatimoğulları "Sadece kendisinin ve İçişleri Bakanının neden sahada olmadığını anlatmaya çalışıyor kitlelere" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU