Adıyaman'daki depremin getirdiği yıkım drone ile görüntülendi

Yeni oluşturulan çadır kentlerde insanlar barınma ihtiyaçlarını kısmen giderse, kentte hala barınma ve çadır eksikliği sorunu sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Adıyaman’daki yıkımı Independent Türkçe, drone ile görüntüledi.

Adıyaman’da enkazda arama çalışmalarına katılan vatandaşlar, şehirdeki arama kurtarma çalışmalarının geç başlamasından ve yönetim düzensizliğinden yakındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni oluşturulan çadır kentlerde insanlar barınma ihtiyaçlarını kısmen giderse, kentte hala barınma ve çadır eksikliği sorunu sürüyor.

Elektrik ve suyun hala verilemediği kentte düne göre yardım dağıtımları yoğunlaştı. Fakat kriz yönetimi konusundaki düzensizlikler göze çarpıyor.

Adıyaman’da çok sayıda depremzede, bölgeyi terk etmek için çabalarken, köylerin büyük bir kısmına halen ulaşılmadığı ifade ediliyor.

"İnşaat araçlarını şantiyede bekleten" şirketten açıklama

Şirkete ait inşaat araçlarını şantiyede beklettiği suçlamasıyla eleştirilen ÖRENSAN firmasından açıklama geldi.

Gergerfirat.com'dan Özgür Boğatekin'e konuşan firmanın yetkilisi, "Depremi bizde yaşadık Diyarbakır da ailelerimizi güvenli bir yere aldıktan sonra hemen Adıyaman geldik. Şu an da 50 personel ve 15 araç ve makina ile elimizden gelen herseyi yapmaktayız isterseniz sizde kontrol edebilirsiniz" dedi

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU