Altun: Cumhurbaşkanımızın ilk andan itibaren ortaya koyduğu uygulamalar böyle bir zamanda ihtiyaç duyulan güçlü liderliğinin bir kanıtı

Altun açıklamasında, "Gün siyaset yapma günü değildir, bazı siyasilerin ayrılık tohumları ekmeyi amaçlayan açıklamalarını şiddetle kınıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremden etkilenen bölgelere gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin açıklama yaptı.

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın ziyaret kapsamında Kahramanmaraş, Pazarcık, Hatay, İskenderun ve Adana'ya gittiği hatırlatılarak, "Bugün de depremden etkilenen diğer bölgelere ziyaretlerine devam edecek" denildi.

"Cumhurbaşkanımız, ziyareti esnasında halkımızın geçmişte diğer afetlere göğüs gerdiği gibi bu tarihi felaket karşısında da aynı metaneti göstereceğine olan sarsılmaz inancını dile getirdi" denilen açıklamada şöyle devam edildi:

Böylesine benzeri görülmemiş bir krizin yaşandığı bir dönemde milli birliğin öneminin altını çizerek, hükümetimizin topyekûn seferber olduğunu, AFAD koordinasyonunda belediyeler ve sivil toplum ile birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Kış şartları nedeniyle depreme müdahalemizin ilk gününde yaşanan zorluklara ve yaklaşık dokuz saat sonra meydana gelen ikinci büyük depreme rağmen, ilerleyen günlerde sahada arama kurtarma çalışmaları daha güçlü bir hal aldı. Çalışmalarımız hâlâ arama kurtarma aşamasında olup herkese ulaşana kadar durmayacağız. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere, depremden etkilenen bölgelere ulaşımı kolaylaştıracak enkaz kaldırma çalışmaları da planlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hükümetimiz bu süre içinde ihtiyacı olan herkese barınma imkânı sağlamaya kararlıdır"

Açıklamada Erdoğan'ın depremzedeler için 10 ilde bir yıl içinde yeni konutlar yapacağını duyurmasına ilişkin de şunlar kaydedildi:

Cumhurbaşkanımız, daha önce yaşanan felaketlerde olduğu gibi depremden etkilenen 10 ilin bir yıl içinde eski hâline döndürülmesi ve yeniden inşası noktasında ulaşılabilir bir hedef koydu. Hükümetimiz bu süre içinde ihtiyacı olan herkese barınma imkânı sağlamaya kararlıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, hızlıca kurulan geçici çadırlarda kalan vatandaşlarımızı nakletmek için hükümetimizin çevre illerdeki otellerle anlaşmalar yaptığını da duyurdu. Beslenme dâhil tüm giderler devletimiz tarafından karşılanacak. 

"Tüm güçlüklerin üstesinden gelmek için çok daha iyi bir durumdayız"

"Tüm illerdeki koordinasyon merkezlerimizin topyekûn seferberliğiyle, yolların kapanması ve havaalanına erişim gibi başlangıçta yaşanan birçok zorluğun üstesinden gelinecektir" denilen açıklamada,  "Bugün, akaryakıt sıkıntısı ve ısınma ihtiyaçları dâhil olmak üzere tüm güçlüklerin üstesinden gelmek için çok daha iyi bir durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımız, halkımızda kafa karışıklığı ve endişe yaratmak için dezenformasyona başvuran provokatörlerle mücadele edilmesi gerektiğini özellikle vurguladı. Bu kişilerin amacı, çalışmalarımızı engellemek ve halkın iradesini sekteye uğratmaktır. Cumhurbaşkanımız, acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere depremden etkilenen vatandaşlara acil nakit desteği sağlanacağını da duyurdu. Halkımızın metanetine ve kardeşlerini kurtarmak için gösterdikleri muazzam çabaya duyduğumuz minnettarlığın altını bir kez daha çizdi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamda şöyle devam edildi:

Cumhurbaşkanımızın ilk andan itibaren ortaya koyduğu uygulamalar böyle bir zamanda çokça ihtiyaç duyulan güçlü liderliğinin bir kanıtıdır. Cumhurbaşkanımızın hepimize hatırlattığı üzere bu afetten sadece sağ değil, birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkacağız. Gün siyaset yapma günü değildir, bazı siyasilerin ayrılık tohumları ekmeyi amaçlayan açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Herkesi sorumsuzca açıklamalar yapmaktan kaçınmaya ve çözümün parçası olmaya davet ediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU