Boris Johnson, Putin'in kendisini füze saldırısıyla tehdit ettiğini söyledi

Ukrayna konusunda Putin ile yaptığı görüşmeyi anlatan Johnson, "Bir noktada beni tehdit etti ve 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama füzeyle bu sadece bir dakika sürer' gibi bir şey dedi" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Eski Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesindeki bir telefon görüşmesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini füze saldırısıyla tehdit ettiğini söyledi.

BBC'de yer alan habere göre, dönemin başbakanı, Putin'in kendisine "sadece bir dakika süreceğini" söylediğini belirtti.

Johnson, Şubat 2022'de "çok uzun" bir telefon görüşmesi sırasında, savaşın "mutlak bir felaket" olacağı konusunda uyarmasının ardından ifadenin kullanıldığını kaydetti.

Johnson Putin’i, Ukrayna'yı işgal etmenin Batı yaptırımlarına ve Rusya sınırlarında daha fazla NATO askerine yol açacağı konusunda uyardı.

Ayrıca Putin'e Ukrayna'nın "yakın gelecekte" NATO'ya katılmayacağını söyleyerek, onu askeri harekâttan caydırmaya çalıştı.

Eski Başbakan şunları söyledi: 

Bir noktada beni tehdit etti ve 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama füzeyle bu sadece bir dakika sürer' gibi bir şey dedi. Ama bence rahat olduğunu hissettiren ses tonundan, kayıtsız bir hava takınmasından, onu müzakereye ikna etme girişimlerime karşılık veriyordu.
Putin'in tehdidinin gerçek olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Görüşmenin detayları, Putin’in dünya liderleriyle görüşmelerini konu alan ve bugün yayınlanacak olan BBC belgeselinde yer alacak.

 

BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU