Onur Yürüyüşü'ne katılmak için gittikleri Beyoğlu'nda gözaltına alınan 19 kişi beraat etti

Hakim, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan sanıklar üzerine yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle tüm sanıkların bu suçtan beraatlarına karar verdi

Fotoğraf: ANKA

Onur Haftası kapsamında 26 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da düzenlenen "19. Onur Yürüyüşü"ne katılmak için gittikleri Beyoğlu'ndaki Mis Sokak'ta polis müdahalesiyle gözaltına alınan ve haklarında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet’ suçlamasıyla 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 19 kişinin yargılandığı davada bugün karar çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Daha önce mahkemeye sunduğu mütalaasında tüm sanıkların cezalandırılmasını talep eden duruşma savcısı, mütalaasını tekrar ettiğini kaydetti.

Hakim, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan sanıklar üzerine yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle tüm sanıkların bu suçtan beraatlarına karar verdi. Mahkeme, “Görevi yaptırmamak için direnme” suçunun da bir sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle de ayrıca beraat kararı verdi.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU