ABD'li Temsilci Santos'un eski erkek arkadaşı olduğunu iddia eden Brezilyalı: Yalnızca şöhret ve gücü önemserdi

Pedro Vilarva, zor durumdaki Santos'la olan ilişkisini konuşmak üzere CNN'e çıktı

(Reuters)

ABD'de Temsilci George Santos'un eski erkek arkadaşı olduğunu iddia eden bir Brezilyalı, CNN'e çıkarak Santos'un yalnızca "şöhret ve gücü" önemsediğini ve istifa çağrılarını reddetmeyi sürdürmesini beklediğini söyledi.

Pedro Vilarva, daha önce 2014'te kendisi henüz 18 yaşındayken ve geleceğin Kongre üyesi 26 yaşındayken Santos'la romantik bir ilişki yaşadığını ve Santos'un ilişkide hep yalan söylediğini belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasımda ABD Temsilciler Meclisi'ne seçilen ve önceki haftalarda yemin eden Cumhuriyetçi, kimliği ve geçmişinin çeşitli yönleri hakkında yalan söylediği ve şüpheli kampanya finansmanı uygulamalarında bulunduğuna dair çığ gibi büyüyen iddialarla karşı karşıya.

Perşembe akşamı Out Front with Erin Burnett programında Santos hakkında konuşmak üzere ilk kez televizyona çıkan Vilarva, kongre üyesiyle yaşadığı deneyimleri son haftalarda giderek daha yüksek sesle dile getirmeye başladı. Santos tarafından yazılan ve The Daily Beast tarafından elde edilen bir parti davetiyesine göre, iki adam 2014'te Santos şu andaki eski eşiyle hâlâ evliyken nişanlandı.

CNN'e, "Her zaman aradığı şey şöhret ve güçtü, tek önemsediği buydu ve bunu elde etti" dedi ve "Bence aklını kaçırdı ve bir yalan diğerine yol açtı... Bence Kongre'de olmamalı" diye ekledi.

New York Times'ta çıkan ayrı bir makalede Vilarva, "Citigroup'tan para alacağını söylerdi, yatırımcıydı" diye konuştu.

Bir gün bir şey, bir gün başka bir şey. Aslında hiçbir zaman işe gitmedi.

Vilarva'ya göre ikilinin ilişkisi 2015'te, Santos'un ona sürpriz yaparak Hawaii'ye uçak bileti aldığını söyleyip, aslında biletlerin hiç alınmadığının ortaya çıkmasıyla bozulmaya başlamış. Aynı sıralarda Vilarva cep telefonunun kaybolduğunu fark etmiş ve Santos'un onu kendi kazancı için sattığına inanmaya başlamış.

Vilarva, The Times'a ilişkiyi bitirişini anlatırken, "Sabah uyandım ve eşyalarımı çöp poşetlerine doldurdum, babamı aradım ve ayrıldım" dedi.

CNN'e konuşan Vilarva, Santos'un istifa etmesini beklemediğini ve Temsilciler Meclisi'nden ayrılmaya zorlanmadığı sürece iktidarı elinde tutmaya çalışacağına inandığını söyledi.

CNN daha önce Santos'un 2008'de Brezilya'dayken annesine ait bir çek defterini çaldığını itiraf ettiğini bildirmişti. Santos, bir suikast girişiminden kurtulduğu ve Cumhuriyetçi olduğu için hedef alındığı da dahil, pek çok kişinin artık daha fazla soruşturma gerektirdiğine inandığı bir dizi açıklama yaptı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU