Fethiye Topak ve Nebahat Gülmez adındaki kadınlara arabasıyla çarparak onların hayatını kaybetmesine neden olan Zekeriya Suna'nın Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamasına devam edildi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Emekli albay Suna'nın ifade vermeden önce telefonuyla bir tümgenerali aradığı, jandarmanın kaza raporunu şüphelinin anlatımlarına göre düzenlediği, olay yerindeki görgü tanıklarının dinlenmediği ve şüphelinin akrabalarının telefonla jandarma karakoluna çağrılarak bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığı dava sürecinde ortaya çıkmıştı.
Şüpheli ve şüphelinin görgü tanığı yapılan akrabaları, 1 Temmuz 2021'
de Mersin'de gerçekleşen kaza sırasında 2 kadının "otostop" yaptığı ya da "intihar etmeye çalıştıkları" gibi iddialar ortaya atmıştı.Yeni bilirkişi heyeti kurulacak
Davanın 6. duruşmasında mahkeme kazayla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 3 kişilik bilirkişi heyeti belirlenmesine ve kazadaki kusurun kime ait olduğunun tespit edilmesi yönünde karar verdi.
Daha önce aynı üniversiteden bir uzman raporu hazırlanarak dosyaya sunulmuştu.
Raporda, kazanın şüpheli Suna'nın anlatımlarına göre gerçekleşmiş olduğunun kabulü halinde Suna'nın "asli", vefat eden kadınların "tali kusurlu" olduğu; kazanın yolun solunda gerçekleşmiş olduğunun kabulü halinde ise Suna'nın asli ve tamamen kusurlu olduğu kanaati yer aldı.
Kadınların ailesi kazanın yolun solunda olduğunu ve bunu kanıtlayan çok sayıda delil bulunduğunu düşünüyor.
Mahkemenin kararı üzerine şimdi yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulacak ve kazada kusurun kime ait olduğu tespit edilecek.
© The Independentturkish