Rheinmetall, Ukrayna’ya 139 Leopard tankı teslim edebilir

Ukrayna, Rusya'nın işgal ettiği toprakları geri almak için birkaç yüz ana muharebe tankına ihtiyacı olduğunu açıkladı

Polonya ordusundaki Alman Leopard 2 tankı. Fotoğraf: EPA

 

Alman savunma grubu Rheinmetall şirketinin sözcüsü, medya grubu RND’ye gerekirse Ukrayna’ya 139 Leopard muharebe tankı teslim edebileceklerini bildirdi.

Almanya, Rusya’nın işgaline karşı kendini savunması amacıyla Kiev’e Alman yapımı Leopard 2 tankları tedarik edilmesine izin vermesi için Ukrayna ve Polonya gibi bazı NATO müttefiklerinin baskısı altında.

Reuters haber ajansına göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz şimdiye kadar tank sağlamaktan veya diğer NATO ülkelerinin bunu yapmasına izin vermekten kaçındı.

Sözcü, üretici Rheinmetall’in Nisan/Mayıs ayına kadar 29 Leopard 2A4 tankı ve 2023’ün sonu veya 2024’ün başlarında aynı modelden 22 tane daha teslim edebileceğini söyledi.

Ayrıca, potansiyel teslimatları için bir zaman çerçevesi vermeden, 88 Leopard 1 tankını tedarik edebileceğini de bildirdi.

Ukrayna, Rusya'nın işgal ettiği toprakları geri almak için birkaç yüz ana muharebe tankına ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Pazartesi günü Telegram uygulamasında “Savaşma yeteneğine sahip her tank bugün ön cephemizde olmalı” diye yazdı.

Ukrayna’nın zaferi, 1991 sınırlarına geri dönüşü ve Rusya’ya ceza verilmeden istikrarlı bir gelişme ve net bir dünya düzeni olmayacağını vurgulayarak, “Burası gericiliğe ve vahşete karşı medeniyet cephesidir” ifadelerini kullandı.

Ukrayna, yaklaşık 11 aydır Rus işgaliyle mücadele ediyor. Kiev, mali ya da silahlanma açısından neredeyse tamamen Batı’ya bağımlı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU