Demokrat Parti'nin koruma polisleri geri çekildi: Bir şeylere zemin hazırlanıyorsa bu güvenlik zafiyetidir

Koruma polisleri “personel yetersizliği” gerekçesiyle geri çekildi

Demokrat Parti Genel Merkezi’nde görev yapan üç koruma polisi, Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü tarafından personel yetersizliği gerekçe gösterilerek geri çekildi.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, parti koruması için Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan bir polis memuru görevlendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı görevlinin, gün içinde yalnızca 5’er dakika hem Refah Partisi’ne hem de DP'ye baktığı ifade edildi.

Emniyet'in kararına tepki gösteren DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, “Genel Başkanımız ve yol arkadaşlarının korunmaya ihtiyacı yok” dedi. “Memleketin yanında, milletiyle bütünleşmiş, vatandaşıyla iç içe bir siyasi partiyiz” ifadesini kullanan Delikanlı, şunları söyledi:

İktidar, bir yandan kutuplaştıran dil kullanıyor bir yandan da muhalifleri hedef gösteriyor. Çekineceğimizi, korkacağımızı zannediyorlarsa bizim kapımız sonuna kadar açık. Bu şekilde bir şeylere zemin hazırlanıyorsa bu bir güvenlik zafiyetidir. Sloganımızı çaldınız, yetmedi şimdi de koruma polislerini çekerek bizi hedef mi gösteriyorsunuz? Kendilerine güveniyorlarsa onlar AK Parti rozetini taksın, biz de Demokrat Parti rozetimizi takalım sokaklarda gezelim. Kim rahatça gezecek görelim. İktidarı, kutuplaştıran dilden ve bizleri hedef göstermekten vazgeçmeye çağırıyoruz

Enginyurt: Doğru yolda yürüyenlerin görünmez orduları vardır

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt da karara tepki gösterdi.

Enginyurt Twitter hesabından paylaştığı videoya "Süleyman Soylu Demokrat Parti genel merkezinin korumalarını çekmiştir. Yazıklar olsun. Doğru yolda yürüyenlerin görünmez orduları vardır" notunu düştü.

Açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan Enginyurt, "Bir güvenlik makalesi okumadan İçişleri Bakanı olan Soylu, mafya babalarına uyuşturucu baronalrına kapkaççılara koruma tahsis eden Süleyman Soylu DP Genel Merkezi'nin korumasını geri çekti" dedi.

6'lı masada yer aldıkları için hedef alındıklarını ifade eden Enginyurt, Soylu'ya şu ifadelerle seslendi

Doğru yolda yürüyenlerin görünmez orduları vardır. Biz Allah'ın izniyle kimseden korkmadık korkmayız ama gün gelcek sen yüzene bakcak insan bulamayacaksın sayın Soylu, Yazıklar olsun



 

 

T24, Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU