Okan Buruk, Galatasaray'ın yeni Terim'i olabilir mi?

Galatasaray’ın başında üst üste 11 maç kazanan Okan Buruk, tarihi başarıya imza attı. Spor yazarı Oğuz Dizer, Okan Buruk'un performansını ve Galatasaray'daki geleceğini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray'da geçen sezonki başarısızlığın ardından Okan Buruk'la yaşanan çıkış, sarı-kırmızılı taraftarların yüzünü güldürüyor.

Fatih Terim ve Domènec Torrent dönemi sonrası yeni sezona Okan Buruk yönetiminde başlayan sarı-kırmızılılar, bu sezon önemli başarılar yakalamaya aday.

Okan Buruk yönetiminde Süper Lig'deki son 8 maçından galiyetle ayrılan sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası'ndaki 3 müsabakayı da kazanarak 11 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

Süper Lig'de ilk yarıyı Fenerbahçe'nin 4 puan önünde lider tamamlayan Buruk'un öğrencileri Türkiye Kupası'nda da çeyrek finale yükseldi.

İstanbul ekibi ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, Ankaragücü, Fenerbahçe ve Atakaş Hatayspor'u; Türkiye Kupası'nda ise Yeşilyurt D.Ç Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor'u mağlup etmeyi başardı.

 

 

Ligde ve kupada şampiyonluğun en önemli adayları arasına giren Okan Buruk, kulüp tarihinin en başarılı teknik direktörü olan Fatih Terim ile Mustafa Denizli'nin 10'ar maçlık galibiyet serisini de geçti.

Spor kamuoyunda ise Okan Buruk'un, Galatasaray'ın yeni Fatih Terim'i olup olamayacağı konusu gündemde.

"Terslikler yumağında Galatasaray'ın başarılı olması beklenemezdi"

Spor yazarı Oğuz Dizer, Okan Buruk'un performansını ve Galatasaray'daki geleceğini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Geçen sezonki başarısızlığın bu sezon önemli bir başarıya dönüşmesini değerlendiren Dizer, "Terim, bir gerilim politikası uyguluyordu ve bu da futbolcuların performanslarını olumsuz etkiliyordu" dedi. 

Geçmiş dönemlerde yapılan yanlış transferlerin de başarısızlıkta etken olduğunu vurgulayan Dizer, "Geçen seneki futbolcuların birçoğunun gittikleri takımlarda dahi
başarılı olamadıklarını üzüntüyle takip ediyoruz. Terslikler yumağında Galatasaray'ın başarılı olması beklenemezdi" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kendinden emin, ne yapacağını bilen bir teknik direktör"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un futbolculuk döneminde de büyük başarılar elde ettiğini hatırlatan Dizer, "Şu anki futbolcuların çoğu Okan Buruk'un futbol oynarken yakaladığı başarılara ulaşamamıştır. Buruk kendinden emin. Ne yapacağını bilen bir teknik direktör" değerlendirmesinde bulundu.

"Kadroyu dayanışma ve doğru çalışma temposuyla başarıya taşıdı"

Okan Buruk'un göreve geldiğinden itibaren birçok eleştiri ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Dizer, şu ifadeleri kullandı:

Geldiğinden beri gitmesi için bir takım girişimler yapıldı, medya kullanıldı. Ama o işlerle uğraşacalarına Okan Buruk'un değerlerini inceleyip, ne yapmaya çalıştığına baksalardı yanılmayacaklardı. Okan Buruk futbolculuğundaki çizgisini teknik direktörlük döneminde de sürdürüyor. Galatasaray yönetiminin de harika bir takım kurduğunu, çok doğru transfer yaptığını söylemeliyiz. Buruk, bu doğru transferler ve parlak isimlerle bezenmiş kadroyu sevgi, saygı, dayanışma ve doğru çalışma temposuyla hakkaniyetle başarıya taşıdı.

 

Fatih Terim - AA1.jpg
Fatih Terim / Fotoğraf: AA

 

"Okan Buruk Galatasaray'da Fatih Terim'i de aşar"

Galatasaray'ın hem saha içinde hem  saha dışında uyum içinde olmasının başarıyı getiren etkenlerin başında geldiğini belirten Dizer, "Okan Buruk Galatasaray'ı çok doğru bir noktaya doğru taşıyor. Birbirlerine inanan, dayanışma içinde olan insanlar başarılı olurlar. 1996-2000 kadrosunun da yapısında bu vardı. Aynı yapıyı kuracağını düşünüyordum. Bizleri yanıltmadı. Okan Buruk'un aldığı sonuçlarla doğru yolda olduğuna hep beraber tanık olduk" şeklinde görüş belirtti.

Üst üste 11 resmi maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray'da bu tablonun takımda bir baskı veya rehavet yaratmayacağını düşünen Dizer, şöyle konuştu:

Okan Buruk buna müsaade etmez. Ne yapması gerektiğini herkesten daha iyi biliyordur. Zaten bilip, uyguladığı için bu başarılı performans ortaya çıkıyor. 

Galatasaray'ın Okan Buruk'la Fatih Terim dönemi başarılarının daha fazlasına ulaşacağını düşünen Dizer, sözlerini şöyle noktaladı:

Okan Buruk Galatasaray'da Fatih Terim'i de aşar. Terim futbolculuğu döneminde Galatasaray'ı mutlu edecek başarılarda imzası olan biri değildi. Okan Buruk bu başarıları futbolcuyken de yaşadı, milli takımda da yaşadı. Başarının nasıl ve ne şekilde kazanıldığını çok iyi bilen ve bizzat yaşamış olan bir teknik direktör Galatasaray'ın başında. Okan Buruk, Fatih Terim'i aşar. Galatasaray ve Okan Buruk çok doğru bir platformda yola devam ediyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU