Can Ataklı: İmamoğlu sanki görevden alınmaya hazır gibi

"İşin tuhafı gazeteciler '13 Ocak’ta görevden alınacak mısınız?' diye bile sordular. Demek bu konu çok dallanıp budaklanmış"

Fotoğraf: İBB

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “görevden alınmaya hazır” olduğu görüşünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısında İmamoğlu'nun dün gerçekleştirdiği basın toplantısından gözlemlerini aktardı. Ataklı'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

İktidar çok zorda. Zorlama müjdelerle durumunu kurtarmaya çalışıyor ama belli ki nafile, kimse yemiyor artık bunları. Soylu’nun iki konudaki derin sessizliği ne kadar da manidar

Sarayın akıldaneleri anladığım kadarıyla “şok eylemler” ve “kabadayılık” telkininde bulunuyor Erdoğan’a ve emrindeki memurlarına. Öncelikle İstanbul’u mutlaka almak istiyor iktidar kanadı. Nedenlerini bin kere anlattık. Bunu yapabilmek için de hukuk, demokrasi, anayasa, yasa ne varsa çiğnemekten çekinmeyeceğini açıkça belli ediyor. İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili “ahmak davasının” sonucunun kısa sürede alınmasını zor görüyor olmalılar ki Soylu devreye girdi ve bir “terör davası” hazırlığı yaptı. Savcılığa gönderilen 500 sayfalık rapor bir soruşturma dosyasına dönüşürse Soylu’ya gün doğacak ve İmamoğlu’nu o an görevden alacak. Sanıyorum İmamoğlu da bu iktidarın her şeyi yapabileceğine inanmış olmalı ki dün yaptığı özel basın toplantısında meydan okudu. Ama İmamoğlu da biliyor ki, meydan okumayla iktidarın bu gözü kara eylemini durdurması pek mümkün olmayabilir.

Bana göre İmamoğlu dün müthiş bir konuşma yaptı. Tam bir baş kaldırış mesajıydı. Buna karşı İmamoğlu’nun “görevden alınmaya” da hazırlıklı olduğunu hissettim. İşin tuhafı gazeteciler “13 Ocak’ta görevden alınacak mısınız?” diye bile sordular. Demek bu konu çok dallanıp budaklanmış.

Bu arada son not; Soylu, İmamoğlu’nun basın toplantısından hemen sonra açıklama yaparak “O kişileri yoldan geçerken mi aldın, niye yalan söylüyorsun bana 40 defa telefon ettin, kayıtlarda var” açıklaması yaptı. Bu cevvaliyet bile İmamoğlu’nun görevden alınacağının habercisi gibi değil mi?

 

Korkusuz

DAHA FAZLA HABER OKU