Tataristan'da en üst düzey yetkili ismi değişiyor: Cumhurbaşkanı değil "reis" kullanılacak

Tataristan’ı yöneten en üst düzeydeki yöneticinin sıfatı için "cumhurbaşkanı" yerine “başkan” veya tarihi ve ulusal özellikler dikkate alınarak "Tataristan Cumhuriyeti Reisi" tanımlaması kullanılması kabul edildi

Fotoğraf: Twitter

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Parlamentosunda kabul edilen anayasa değişikliğiyle bir dahaki seçimlerden itibaren ülkenin en üst düzey yöneticisi için “Tataristan Cumhurbaşkanı” yerine “Tataristan Cumhuriyeti Reisi” tanımlaması kullanılacak.

Tataristan Parlamentosunda (Devlet Şurası) "cumhurbaşkanı" sıfatının değiştirilmesi için anayasa değişikliği tasarısı görüşüldü.

Milletvekillerinin çoğunluğunun destekleyerek kabul ettiği değişikliğe göre, Tataristan’ı yöneten en üst düzeydeki yöneticinin sıfatı için "cumhurbaşkanı" yerine “başkan” veya tarihi ve ulusal özellikler dikkate alınarak "Tataristan Cumhuriyeti Reisi" tanımlaması kullanılacak.

Minnihanov "cumhurbaşkanı" sıfatını yeni seçimlere kadar kullanacak

Tataristan Parlamentosu Devlet İnşası ve Yerel Öz Yönetim Komitesi Başkanı Albert Habibullin, yaptığı açıklamada, yasal olarak seçilen Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un yeni seçimlere kadar sıfatını koruyacağını belirterek "Tataristan Cumhuriyet Reisi' sıfatı, yeni seçilecek en üst düzey yetkili için geçerli olacak" dedi.

Temmuzda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Devlet Konseyi üyeleri ile ilgili imzaladığı kararnamede, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov’un "cumhurbaşkanı" sıfatını kaldırıp unvanını "başkan"a çevirmişti.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU