Başsavcılıktan "İBB'ye soruşturma" hakkında açıklama

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'de işe alınan personelin, işe girişine yönelik hazırladığı rapor Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildiği açıklandı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle (İBB) ilgili tevdi raporu savcılığa teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, bakanlığın Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik tevdi raporu hazırlandı.

Raporun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edildiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın "İBB’ye terör soruşturması başlattığını, 578 sayfalık bir rapor hazırlayarak bu raporu savcılığa verdiğini, savcılığın da 500 sayfalık iddianameyi teslim ettiğini" öne sürmüştü.

Mollaveisoğlu’nun açıklamasının ardından İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’dan konuya ilişkin açıklama gelmişti. Cumhuriyet'ten Esma Yapıcı’ya konuşan Ongun, "Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsur sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsur sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasını da aktaran Ongun, “İmamoğlu’nun kurmayı benim. Acil bir toplantı falan yapılmadı. Hukukçularımızla bir toplanalım, olan biteni gözden geçirelim dedi. Yoksa bir panik halimiz yok” demişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU