Rakip platformların tanıtımını toptan yasaklayan Elon Musk'tan geri adım: Bazı eleştirileri "makul" buldu

Yeni düzenlemeyi tamamen iptal etmese de belirli ölçülerde gevşeteceğini duyuran Musk, "Twitter başkanlığından istifa edeyim mi?" diye sordu

Musk, 23 Kasım'da bir ilke imza atmış ve tarihte 100 milyar dolar kaybeden ilk insan olmuştu (AFP)

Elon Musk, Twitter'daki kullanıcıların platformun rakiplerine yönlendiren bağlantıları paylaşmasını yasaklamasından birkaç saat sonra geri adım attı.

Musk'ın CEO'su olduğu yeni Twitter yönetimi, 18 Aralık Pazar günü yaptıkları duyuruyla tartışmalı bir karara imza atmıştı. Kullanıcıları diğer sosyal medya hizmetlerine yönlendiren bağlantıların paylaşımının yasaklanacağı ve alternatif platformların tanıtımını yapmaya çalışan hesapların askıya alınacağı duyurulmuştu.

Bahsi geçen rakip platformlar arasında Facebook, Instagram, Tribel, Twitter hesabı birkaç gün önce kapatılan Mastodon ve Donald Trump'ın desteklediği Truth Social gibi bir dizi platform var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter Destek hesabından paylaşılan duyuruda konuyla ilgili, "Özellikle, yalnızca diğer sosyal platformları tanıtmak amacıyla oluşturulmuş hesapları ve şu platformlara ait bağlantılar veya kullanıcı adları içeren içerikleri kaldıracağız: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr ve Post" denmişti.

Bu platformların Twitter'a ücretli reklam vermesinde ise sorun görülmemişti.

Öte yandan, kullanıcılardan gelen yoğun tepkinin ardından Musk geri adım atmış gibi görünüyor.

Twitter Destek hesabından paylaşılan duyurunun silinmesinin ardından milyarder, bazı eleştirileri "makul" diye niteledi.

Örneğin, çeşitli şirketlere sosyal medya yönetimi hizmeti sunan TheQuartering firması, kullanıcıları Instagram'a yönlendiren bağlantılar paylaştıklarını ama bunu Instagram'ı değil, kendi işlerini tanıtmak için yaptıklarını söyledi.

Musk ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

Politika, yalnızca söz konusu hesabın *birincil* amacı rakiplerin tanıtımını yapmaksa ve bu da esasen spam yasağı kuralı kapsamına giriyorsa askıya alınması şeklinde değiştirelecek.

Milyarder başka bir tweetinde de, "İleride Twitter politikalarındaki büyük değişiklikler için oylama yapılacak. Özür dilerim. Bunu tekrarlamayacağız" ifadelerini kullandı.
 


Bu gönderiye yanıt veren yazılım mühendisi Brianna Wu ise Musk'a istifasını oylamaya açmasını önerdi. Bundan birkaç saat sonra milyarderin gerçekten de böyle bir anket açtığı görüldü.

Anketin açıklamasına "Twitter başkanlığı görevimden istifa edeyim mi?" diye yazan milyarder, anket sonuçlarına uyacağına dair söz verdi.

Oylama sona ererken, katılanların yüzde 57'sinin "evet" seçeneğini işaretlediği görüldü.
 


Bunun üzerine yeni bir tweet atan Musk, şöyle söyledi:

Ne dilediğine dikkat et çünkü gerçekleşebilir.

 

Independent Türkçe, Mashable, CNN International

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU