Akit yazarı: Yazıklar olsun biz Müslümanlara! Keşke o fotoyu görmeseydim!

"Erdoğan’ın 9 yıllık direnişinin sonunu getirememesine üzüldüm, yıkıldım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaştı. Fotoğraf: AA

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi‘nin tokalaşmasını eleştirdi. Karahasanoğlu, “Tüm dünya Müslümanları adına yıkıldım.” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karahasanoğlu’nun yazısının bir kısmı şöyle:

Dün Katar’daki Dünya Kupası maçları öncesinde çekilen bir fotoğraf, ajanslardan geçti.. Erdoğan ile Sisi, gergin bir gülümseme ile, tokalaşıyorlardı.. Monşerler “geri kafa” diyebilirler.. Çakallar dünyasının, çakal kafalı yavruları “Hangi devirde yaşıyorsun” diyebilirler.. “Vefa mı, İstanbul’da bir semt idi ama.. O semt de tarih oldu galiba” diyenler alay edebilirler..

Ben o fotoğrafı görünce yıkıldım.. Tüm dünya Müslümanları adına yıkıldım.. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanlarına sahip çıkamayan Müslümanlar adına yıkıldım.. Erdoğan’ın 9 yıllık direnişinin sonunu getirememesine üzüldüm, yıkıldım..

Sisi’yi karşılamak için, uçağının önüne kırmızı halılar seren Almanlar, İngilizler, Fransızlar bizlere “Demokratik ülkeler, hukukun üstün olduğu ülkeler” olarak tanıtılırken, o tanıtımı yapanların yüzlerine tüküremediğim için yıkıldım..

Sisi’nin bulunduğu masaya oturmayan Erdoğan’ı alkışlayıp, Erdoğan’ın vefakar kişiliğini öne çıkartırken, bugün Sisi ile tokalaşan Erdoğan fotoğrafı sonrasında, başkalarının eleştirisine fırsat bırakmadan, ‘ben kendimi eleştirmeliyim’ dedim, kendime..

Ve eleştiriyorum, kendimi.. Yazıklar olsun bizlere.

 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU