İstanbul'da yaşlı hastaya eziyet görüntüleriyle gündeme gelen Bayındır İçerenköy Hastanesi yeniden açıldı

Bayındır Grubu'ndan yapılan açıklamada "Olaya dâhil olan kötü niyetli kişilerin hak ettikleri cezaları almaları için konunun takipçisi olmayı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz" ifadesi yer aldı

Görsel: Sosyal medya

İstanbul'da İçerenköy Bayındır Hastanesi'ndeki sağlık çalışanının, yaşlı ve konuşamayacak durumdaki kadın hastaya hakaret edip, yüzüne para attığı görüntüler sosyal medyada tepki uyandırmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanının yaşlı hastaya kötü muamelede bulunduğu görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrıca olayın yaşandığı hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bayındır Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada sözkonusu hastanenin yeniden açıldığı kaydedildi.

Sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Bayındır Sağlık Grubu bünyesinde bulunan Bayındır İçerenköy Hastanemiz yeniden faaliyet göstermeye başlamıştır.

Sosyal medyada da yer alan ve hepimizi derinden üzen görüntülerin ardından, 6 Ekim 2022 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geçici olarak durdurulan hastanemizin faaliyetlerine, yapılan inceleme ve denetim çalışmalarının tamamlanması sonucunda 2 Kasım 2022 tarihinden itibaren yeniden devam etmesine karar verilmiştir.

Olaya dâhil olan kötü niyetli kişilerin hak ettikleri cezaları almaları için konunun takipçisi olmayı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz.    

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU