Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından sonra dünyada da faizi indirmeye başladıklarını göreceksiniz

Erdoğan, tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını bildirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açılamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine atıfta bulunan Erdoğan, "Her biri ayrı bir mutfak kültürü olan illerimizi ziyaret etmek, vatandaşın sofrasına oturmak varken utanmadan, sıkılmadan 10 bin kilometre öteye sırayla hamburger turları düzenliyorlar. Bilmiyorum İngiltere’nin hamburgeri Amerika’dan daha mı iyi? Almanya'ya gidecek, orada hamburgeri bırak orada döner var, döner ye" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yapacağı Birleşik Krallık ziyareti ile ilgili ise Erdoğan, "Şimdi de geçmişte renklere ayırarak son dönemde çete diye itham ederek şevklerini kırdığı kendi yatırımcılarımızdan özür dilemeden güya Londra’ya temiz yatırımcı aramaya gidiyormuş. Daha düne kadar 4 farklı dilde uluslararası yatırımcıları tehdit eden sanki kendisi değilmiş gibi çıkmış bugün yatırımdan bahsediyor. Yatırım kim sen kim?" ifadelerini kullandı.

"Sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü aday çıkar"

CHP'nin başörtüsü ile ilgili yasa teklifine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Bu aralar başörtülü hanım kardeşlerimize rozet takma yarışına girdiler. Önümüzdeki seçimlerde başörtülü aday çıkarırlarsa şaşırmayın. Bugüne kadar neden yapmadılar? İkna odaları kurarak kızlarımıza az mı çektirdiler. Sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy. Bak HADEP koydu öyle ya da böyle. Hadi sen de koy görelim. Sizin geçmişteki ağababalarınız Meclis'ten başı örtülü kızlarımızı kovma derdindeydi. Hak verilmez alınır diyorduk ve bu hakkı eninde sonunda aldık.

"Halk oylaması dahil diğer adımları da atmaya hazırız"

"Anayasa değişikliği teklifinin geniş bir mutabakatla hayata geçmesini arzu ediyoruz" diyen Erdoğan, "Bu mutabakat olmazsa halk oylaması dahil diğer adımları da atmaya da biz AK Parti olarak hazırız. Milletimizin hakemliğinden korkmadık. Meclis'te gerekli çoğunluk olmazsa son söz milletimize ait olacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına tepki

Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor" sözlerini eleştiren Erdoğan şunları kaydetti:

Bu zatın bizi uyuşturucu satıcıları ile aynı cümle içinde kullanarak sergilediği kepazelik artık tüm sınırların aşıldığını göstermektedir. Kendisine bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde de soracağız. Kolluk güçlerimizin haklarını korumak da boynumuzun borcudur. 

Uyuşturucu ticaretine dünyadaki en ağır cezaları veren ülkelerin başında biz geliyoruz Bay Kemal. Adam ne diyor: Biz cari açığımızı uyuşturucu satışı ile kapatıyormuşuz. Vicdansıza bak ya, bu ne akıl ya, sen kendinde misin?

Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin, bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba öyle bir şeyler duydum, bu bela ile dünyanın başı dertte ama senin de başın dertte. Akıl sahibi olan tüm muhalefet gruplarına sesleniyorum birilerinin kendi siyaset açığını uyuşturucu ile kapatmak istediği de kesindir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ülkemizde ekonominin çarkları dönüyor"

Konuşmasında hayat pahalılığı konusuna da değinen Erdoğan, "Küresel ekonomik krizin sebep olduğu hayat pahalılığı ile mücadele ana önceliğimiz olmayı sürdürüyor" dedi.

"Dünya son 60-70 yılın en yüksek enflasyon rakamları ile uğraşırken ülkemizde ekonominin çarkları dönüyor" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Avrupa dahil pek çok ülke yaklaşan kış şartları ile beraber kendilerini enerji kıtlığına hazırlarken biz içimiz rahat şekilde kışa giriyoruz. Dün Sayın Putin'le görüştüm. Türkiye artık doğal gazda ve enerjide bir hub. Avrupa'ya bizim üzerimizden enerji ihracı da olacak. BM'den uluslar arası kuruluşlara kadar birçok kurum bizim enflasyon ve faiz arasında kurduğumuz sebep sonuç ilişkisine hak veriyor. Yılbaşından sonra göreceksiniz. Biz nasıl faizi indiriyorsak dünyada da faizi indirmeye başladıklarını göreceksiniz.

"Tahıl koridoru sevkiyatı devam edecek"

Rusya'nın çekildiği tahıl sevkiyatı anlaşması ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, anlaşmanın yeniden devam edeceğini duyurarak şunları kaydetti:

(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile yaptığımız görüşme üzerine bugün de (Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir) Zelenski ile görüşeceğim. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Milli Savunma Bakanımız Akar'ı arayarak bugün 12:00'den itibaren tahıl sevkiyatının eskiden olduğu gibi devam edeceğini belirtti.

"Tek bir çakıl taşının dahi bizden kopartılmasına müsaade etmeyiz"

Katılımcılara hitap eden Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz süreçte bırakın dava arkadaşımızı kaybetmeyi tek bir çakıl taşının dahi bizden kopartılmasına müsaade etmeyiz" dedi.

"Önce Biden'a soruna size anlatacağım"

Grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, tahıl krizinin nasıl aşıldığıyla ilgili olarak "Onu bana bırakın, önce Biden'a sonra size anlatacağım" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU