Rusya Harkiv’de ilerliyor ve Kiev ' durumun sıkıntılı' olduğunu kabul ediyor

Putin kısmi kabine değişikliğinde savunma bakanını görevden aldı

Dün yoğun Rus saldırılarına sahne olan Harkiv’de yaşlı bir kadın tahliye ediliyor / Fotoğraf: AFP

Moskova, kuvvetlerinin Harkiv'de karada ilerlediğini ve kuzeydoğu Ukrayna'da bulunan bazı kasabaları kontrolüne aldığını duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Aleksandr Sırskiy ise dün (Pazar), durumun "büyük ölçüde kötüleştiği ve karmaşık hale geldiğini” kabul etti ancak güçlerinin, “Rus işgalcilerin savunma hattına sızma girişimlerini durdurduğunu” vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Sırskiy Telegram üzerinden yaptığı açıklamada: "Savunma Kuvvetleri birlikleri şiddetli savunma savaşları veriyor... Durum zor ama Ukrayna Savunma Kuvvetleri savunma hatlarında ve mevzilerinde direnmek ve düşmana kayıplar verdirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusu sözcüsü Nazar Voloshin'in dün Ukrayna televizyonunda: "Düşman iki cephede operasyon yürütüyor... Cephenin kapsamını genişletmeye çalışıyorlar." İfadelerini kullandı. Voloshin, Rusya'nın askeri saldırısına ilave olarak "panik yaratmak" için de bir medya kampanyası yürüttüğünü söyleyerek vatandaşlara sakin olma çağırısında bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı, kara operasyonunun başlamasından iki gün sonra, Kharkiv bölgesinde sınıra komşu dört kasabanın daha kontrol altına alındığını duyurdu. Ordu dün, Ukrayna'nın binlerce sakini büyük çapta tahliye edip daha güvenli bölgelere taşıdığı sırada, 5'i Harkiv'de olmak üzere 6 Ukrayna köyünün ele geçirildiğini belirtti.

Buna paralel olarak Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko'nun açıklamasına göre Ukrayna ordusunun Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde bir binaya saldırısı sonrasında kısmen çökmesi sonucu en az 20 kişi yaralandı. Reuters, adı açıklanmayan yetkililerin çöken binada 7 kişinin öldüğünü söylediğini aktardı, ancak bu bilgi resmi olarak doğrulanmadı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU