Kılıçdaroğlu: Saray iktidarda kalma uğruna, evlatlarımızı uyuşturucu baronlarına peşkeş çektiriyor

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Yabancı mafyayı da bunlar ülkeye ithal ettiler. Kara paralarını davet ederek ettiler" iddiasında bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Türk Hava Kurumu'nun kayyumlar tarafın yönetildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da güzel bir oteli var, kirada. Bu oteli ele geçirmek istiyorlar. Bununla ilgili süren bir dava var. Bu davayı arkadaşlarımız yakından izlesinler. THK bu ülkenin havacılık konusunda kurduğu ilk kurumdur. Var olan bütün kaynaklarını hortumladılar bir oteli kaldı, şimdi oteli de ele geçirmeye çalışıyorlar. O oteli kim alırsa onun burnundan fitil fitil getireceğim. Tam bir yağma düzeni. Sen o adaleti benim külahıma anlat" dedi.

AK Parti'nin vizyon belgesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan vizyon belgesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bir cümle önemliydi. 'Gelin hep beraber bu vizyon belgesinin içini dolduralım' diye çağrı yapıldı. Bu ne demektir? 'Aslında bizim bir vizyon belgemiz yok, bize katkı verirseniz yeni bir vizyon belgesi yapalım' demektir. Bir siyasetçinin vizyon belgesi ortaya koyabilmesi için önce dünya tarihi bilmesi gerekir. Ortadoğu tarihi, kendi ülkesinin tarihini bilmesi lazım. Yok olan bir Osmanlı'dan genç bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl ortaya çıktığını bilmesi lazım. Bilimdeki ve teknolojideki gelişmeleri bilmesi lazım. Siz bir vizyon ortaya koyacaksanız bir gelecek perspektifi ortaya koyacaksınız, bunları bilmek zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a çağrı: Malı götüreceğin süreyi kıs, gel karşıma çık

Erdoğan'a çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Öyle çıkıyor, işi fazlaymış da bilmem ne. İşinin ne olduğunu da biz biliyoruz. Malı götürmek konusunda işi çok fazla. Amerika'da servetler, dünyanın diğer yerlerinde, vergi cennetlerinde mal varlıkları... İşi çok! Biraz paraya tamah etme, malı götüreceğin süreyi kıs, gel karşıma çık. Seninle oturup 85 milyonun önünde tartışalım cesaretin varsa. Vizyonermiş, ne vizyoneri" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yabancı mafyayı da bunlar ülkeye ithal ettiler"

Dün akşam uyuştucu ticareti ile ilgili yayınladığı videoyaya ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Yabancı mafyayı da bunlar ülkeye ithal ettiler. Kara paralarını davet ederek ettiler. Bunun için bir değil birden fazla özel kanun çıkardılar. Uyuşturucu parasını getirirsen uyuşturucu baronunu da davet ediyorsun demektir. Davetiye çıkardılar resmen, baronlar fink atıyor" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da eleştiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

İspatla demiş fotoroman, hay hay ispatlayayım. Son birkaç ayda olan olayları hatırlayalım. Sırbistan’da kırmızı bültenle  aranan en kanlı suç örgütü lideri İstanbul’a öldürüldü. Bunun İstanbul’da ne işi var? Çünkü İstanbul’u kendisinin korunduğu bir mekân olarak görüyor. Azarbeycan’lı mafya lideri Ataşehir’de öldürüldü. İstanbul’un ortasında AVM’lerde Gürcü ve İranlılar çatıştılar. Herkes izledi. Antalya’da bir başka mafya lideri öldürülmüştü Afgan baronlar zaten İstanbul’da. Uyuşturucunun koç başlılığını yapıyorlar.

Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdilere, en büyük uyuşturucu baronunu bir kararla bıraktılar. Bana diyorlar ki ispat et, yav bunları siz görmüyor musunuz? Sırtını mafyaya dayarsan bunları göremezsin. Tarihsizliğinde bana dönüp diyorsun ki bunu ispatla. İşte ispatladım ne yapacaksın? Onurun şerefin varsa istifa edersin ya. O değil sadece sarayın da bırakması lazım. Türkiye şu anda Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Cumhuriyet tarihinde böyle rezalet görmemişti. Pisliğe battık, devlet çürümeye başladı. Kirli paralar kirli insanları şehirlerimize getirdiler. Türkiye’nin bütün coğrafyasına yayıldılar.

"Allah kahretsin bu pislik düzeni. Bu saray iktidarı evlatlarımızı uyuşturucu baronlarına peşkeş çektiriyor. Üç günlük iktidarda kalma uğruna" iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü. Allah belanızı versin başka ne denir.Bir saray iktidarı kendi evlatlarına bunu nasıl yapar" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU